2019-05-23 07:43:48• hírek • Bede Emőke

Egyre több Szatmár megyei településen okoz komoly gondot az árvíz

Pincéket, udvarokat, több kilométernyi utat borított el az árvíz – derült ki a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének legfrissebb közleményéből, mely a Szatmár megyei önkéntes tűzoltóktól befutott jelentéseket summázta.

A beszámoló szerint Komorzán közelében kiöntött a Kislekence, a víz pedig bejutott egy ház földszintjére, 11 gazdasági melléképületbe, 6 udvarra, de ellepett 1,8 kilométernyi községi utat, 7,3 kilométernyi utcát, 5 hektár mezőgazdasági területet és 15 hektárnyi rétet is. Avasújfaluban és Mózesfaluban a Valea Rea megnövekedett vízszintje okozott gondokat. Előbbi településen 4 alagsorba és 4 udvarra jutott be a víz, de elborított 5 kilométernyi utat és 5 hektár földet is, Mózesfaluban pedig 5 házat érintett az ár. Mindemellett a Batarcs patak is közelít a kritikus szinthez, ezért 14 ház esetében már megtették a szükséges biztonsági lépéseket – tájékoztat az ISU.


A fentebb ismertetett helyzeteket az érintett települések önkéntes katasztrófavédelmi egységei igyekeznek kordában tartani, illetve ugyancsak ők azok, akik folyamatos megfigyelés alatt tartják a folyók és patakok vízszintjeit. Az ISU hivatásos csapatának egyelőre csak egy esetben kellett kivonulnia, Mikolában ugyanis egy faág letört, majd az úttestre esett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: