2008-09-15 15:46:42• hírek • Szatmar.ro

Egyre sikeresebb az intézmény

Három éve hozták létre a Közösségi Rendőrséget Szatmárnémetiben. A polgárőrség utódjaként működő intézmény tevékenysége egyre hatékonyabbá válik.

A Közösségi Rendőrség munkatársai hétfő délután 14 órától a Polgármesteri Hivatal nagytermében gyűltek össze, hogy megemlékezzenek és felelevenítsék az elmúlt időszak sikerességét. Az eseményen Gazdac Florin, a Közösségi Rendőrség igazgatója ismertette az eddigi eredményeket, s elmondta a közösségi rendőrök folyamatos fejlődésen mennek keresztül, hogy a legjobb tudásuk szerint tehessenek eleget feladataiknak.

 

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Három évvel ezelőtt sokan kétkedve fogadták az intézmény szükségességét, mivel nem váltak be a korábban működött polgárőrséghez fűzött remények. A Városi Rendőrség sem értette mi lesz pontosan a közösségi rendőrség feladatköre. Az elmúlt években azonban letisztultak a hatásköri kérdések és a két intézmény közös járőrőzéseket is szervezett. A Közösségi Rendőrség feladata a közrend és közbiztonság védelme és a különféle objektumok őrzése, szabálysértési ügyekben járnak el, bírságot szabnak ki, ami ezeken túlterjed az már a városi rendőrséghez tartozik.

Kereskényi Gábor alpolgármester az intézmény létrejöttekor is annak előnyei mellett érvelt, s három évvel a megalakulás után szintén nélkülözhetetlennek tartja a Közösségi Rendőrséget. -Az elmúlt három év bizonyította, hogy a közbiztonság védelme érdekében mindenképpen fent kell tartani egy ilyen szervezetet. Gyors és határozott fellépés jellemző rájuk. Az utóbbi évben a város lőfegyverekkel látta el a rendőröket, hogy gumibotok és gázsprayék mellett hatékonyabb eszközeik is legyenek – magyarázta Kereskényi. Továbbá az alpolgármester a Szatmár.ro-nak arról is beszámolt, hogy a testületi felépítés alapján 120 rendőrre lenne szükség, ám jelenleg száz körüli a létszám, így idővel újabb rendőröket kellene alkalmazni.

A Közösségi Rendőrség megalakulásának harmadik évfordulóján egy bemutatót is tartott a Közigazgatási palota előtti téren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: