2012-04-18 15:31:37• hírek • Póti Orsolya

Egyre népszerűbb a Caritas ruhagyűjtő akciója

A szatmári egyházmegyében összesen harmincnyolc, a Szatmári Caritas Szervezet által fenntartott ruhagyűjtő tartály áll a lakosság rendelkezésére. A konténerekre egyre nagyobb az igény, ugyanis a nagybányai és a máramarosszigeti polgármesteri hivatalok után a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal is szerződést kötne a szatmári szervezettel.

„Azt tapasztaltuk, hogy nagy sikernek örvend a 2011 júliusában indított ruhagyűjtési akciónk, hiszen Szatmárnémeti mellett még számos más településbe helyeztünk ki gyűjtőtartályokat az elmúlt időszakban - nyilatkozta Löchli Tünde, a Szatmári Caritas Szervezet vezetője.

Az egyházmegyében összesen 38 ruhagyűjtő konténer áll a lakosok rendelkezésére. A szervezet munkatársai a konténerek számát egyelőre nem bővítik, hanem más-más helyre teszik ki ezeket a lakosok igényének megfelelően.

Szatmárnémetiben a kihelyezett konténerek már több mint 11 helyszínen elérhetőek. Gyűjtőkonténerek találhatók jelenleg a Titulescu téren, a Május 14. téren, a Sanataţii utcán, a Károlyi úton, az Universului sétányon, a Neajlov sétányon, a Lucian Blaga sugárúton, a Ganea utca sarkán, a Nagypiac környékén, a Golescu utcai buszmegállóban, a Closca sugárúton, az Interex áruház mellett, a Billa áruház mellett, a Real bevásárlóközpont környékén és a Batizi úton.

Szatmár megyében még Nagykárolyban, Mezőfényen, Kálmándon és Erdődön találhatók konténerek, de már Máramaros megyében - Nagybányán és Máramarosszigeten - is elérhetők ezek. Löchli elmondása szerint a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal is érdeklődik a szatmári szervezet akciója iránt, valamint nagyobb cégek is bekapcsolódnának az akcióba.

„Az akciónk célja továbbra is az, hogy a közösséget a szelektív szemétgyűjtésre neveljük, és egyúttal arra buzdítsuk, hogy feleslegessé vált holmijaikkal segítsék rászoruló embertársaikat" - magyarázta Löchli.

A rossz minőségű holmikat, amelyeket nem lehet szétosztani a rászorulók között, a Caritas nyersanyagként értékesíti, a befolyt összeget pedig a szervezet szociális tevékenységeibe fektetik be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: