2012-04-11 12:02:26• hírek • Prohardver.hu

Egyre nagyobb szerephez jutnak a kisméretű HDD-k

A 2,5 hüvelykes merevlemezekre már nem csak a mobil termékek piacán számítanak a gyártók.

A thaiföldi áradások után már mindenki a növekedéséről beszél. Tény, hogy a termelés még ma sem tökéletes, de a nehezén már túl van a HDD-piac. Persze valószínű, hogy az áradás előtti árazást már nem látjuk viszont, de a termékek ára folyamatosan csökken.

Az IHS iSuppli szerint a merevlemezpiac kilátásai nagyon pozitívak, főleg a 2,5 hüvelykes egységek esetében. Utóbbi termékeket elsősorban a mobil termékekben, illetve a nettopokban alkalmazzák a gyártók, de az asztali PC-k piacán is az egyre kisebb méret, valamint az egyre vékonyabb dizájn a trendi, így a vékonyabb merevlemezek a vastagabb 3,5 colos megoldások helyére pályáznak.

Az nem kérdés, hogy a mobil termékek, illetve a nettopok továbbra is a 2,5 hüvelykes HDD-kre építenek, így a legfőbb változás a rendkívül dinamikusan növekvő LCD-PC-k piacán várható. Manapság e termékek szinte egytől-egyig 3,5 colos HDD-t tartalmaznak, és az IHS iSuppli szerint a változások az egyre vékonyabb dizájnokkal jöhetnek el, méghozzá jövőre. A piackutató vállalat 2013-ban egymillió 2,5 colos HDD leszállítását prognosztizálja az LCD-PC-k szegmensében, és ez az érték 2014-re hárommillióra, míg 2016-ra hétmillióra nőhet. Kiemelve a 2016-os előrejelzést elmondható, hogy a 3,5 hüvelykes HDD-k fogják uralni az LCD-PC-ket nagyjából 31 milliós értékkel, ám a kisebb egységekre való kereslet növekedése nagyobb lesz; a kisebb merevlemezek jövőre az LCD-PC-k piacának 4%-át kaparinthatják meg, míg 2016-ban már 18%-os lehet a részesedésük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: