2011-11-05 20:03:22• hírek • Kocsis Zoltán

Kevés volt a másfél negyednyi játék, megvan a 3. vereség

A végletekig kiélezett meccset láthattak a szatmárnémeti szurkolók a női kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójában és nagyon csalódottan hagyhatták el az Ady Endre utcai lelátót: a VSK az utolsó másodpercekben kikapott az Alexandriától. A hatodik meccsen ez volt a tavalyi ezüstérmes harmadik veresége, kijelenthető tehát: gyengén kezdték a szezont Dan Fleseriu tanítványai.

A hazaiak mestere a Claudia Pop, Amra Mehmedic, Orosz Andrea, Melissa Washington, Monica Ivan kezdőötöst küldte a pályára. Jelenlétük azonban kis túlzással csak szimbolikus volt, főleg az első negyed második felében, amikor 11-8-as vendégvezetésből pillanatok alatt 19-8 lett. A második negyedet két gyors kosárral kezdték a szatmáriak, ám amikor a közönség már kezdett belelkesedni, beindultak a vendégek. Rövid idő után már 32-15 volt a délieknek, a szurkolók pedig nem hittek a szemüknek.

Mint ahogy azt se akarták elhinni, hogy a hamvaiból hirtelen feltámadt a VSK. Pontosabban csak Mehmedic és Pop. A bosnyák a szünetig 11, a szatmári lány pedig öt pontot dobott, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a hazaiak feljöjjenek 33-37-re. „Rosszkor jött a szünet", bosszankodtak ekkor a drukkerek, ám a nagyszünet után a VSK ott folytatta, ahol előtte abbahagyta és Mehmedic valamint Pop (ki más) vezérletével 46-44-re már a partiumiak vezettek. Sőt, az utolsó negyedre 52-48-as előnnyel fordultak Popék.

Az utolsó játékrészt és négy ponttal kezdte a VSK, a lendület azonban gyorsan elfogyott, 59-58-nál pedig már ismét az Alexandriánál volt az előny. Ezt követően végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, köszönhetően elsősorban annak, hogy mindkét gárda elképesztően pontatlanul fejezte be támadásait.

Az utolsó percbe lépve 66-64 arányban vezettek a vendégek, amikor egy kontra végén Orosz zavartalanul törhetett kosárra - de a labda kifelé pördült a gyűrűből. Az ellenfél támadását ki tudta védekezni a VSK és amikor már csak másodpercek voltak hátra, Ivan kiegyenlített. A szurkolók el se hitték, hogy összejött az egál, amikor Marija Plja hármasa áthaladt a gyűrűn. 69-66 oda, a fennmaradó négy másodpercben pedig már a VSK nem tudott válaszolni.

A tavalyi ezüstérmes elszenvedte tehát harmadik szezonbeli vereségét, így hét forduló után (igaz, csak hat lejátszott meccsel) a hihetetlen kilencedik helyen áll. Miközben a közönség értetlenségének adott hangot, hogy Washington miért volt szinte végig a pályán, a statisztikai adatok érdekes dolgokat mutatnak. A vendégeknél ugyanis csak az az öt játékos tudott eredményes lenni, akik kezdőként kaptak lehetőséget. Igaz, a VSK cseréi sem villogtak: mindössze hét pontig jutottak. Ennél is megdöbbentőbb azonban, hogy az Alexandria gyakorlatilag öt emberrel tudott nyerni Szatmárnémetiben! Miközben a VSK összesen kilenc játékost vetett be, addig a másik oldalon Natasha Graboski, Daniela Bucica, Alina Chivu, Marija Plja és Kari Laplante mellett mindössze Crenguta Teodorescu kapott lehetőséget - elenyészőnek nevezhető egy perc negyvenhét másodpercet.

A lányok szerdán már Csehországban lépnek pályára, a Közép-Európa Liga csoportküzdelmei keretein belül a Kara Trutnov otthonában próbálják megtartani eddigi hibátlan mérlegüket az európai porondon.

Nemzeti Liga, 7. forduló:
Szatmárnémeti VSK - Alexandria 66-69
(10-20, 23-17, 19-11, 14-21)
A VSK pontszerzői: Pop 20 pont, Mehmedic 17, Ivan 12, Orosz 8, Parau 6, Washington 2, Walker 1
játszottak még: Jaburova, Giurgiu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: