2012-09-14 11:17:47• hírek • szatmar.ro

Egyre kevesebb az esély a schengeni csatlakozásra

Hollandia továbbra is ellenzi Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez.

Hollandia továbbra is ellenzi Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez, jelentette be az ideiglenes holland kormány egy közleményben.  A kormány szerint mindkét ország fontos lépéseket tett a csatlakozás érdekében, de további eredmények felmutatására van szükség annak érdekében, hogy a schengeni övezet jelenlegi tagjai megbizonyosodhassanak arról, hogy ezek a változások fenntarthatóak és visszafordíthatatlanok.

A bolgár kormány felháborodottan fogadta a hírt, hogy Hollandia ismét útjába áll a két ország csatlakozásának. "Bulgária és Románia a holland belpolitikai játékok áldozata. A populista és nacionalista megnyilvánulások miatt nem részesül korrekt elbírálásban a két ország."  nyilatkozta Simeon Djankov bolgár miniszterelnök-helyettes, aki szerint Hollandia nevetségessé teszi Brüsszelt.

A hét elején az EU döntéshozóinak nyilatkozatai arra engedtek következtetni, idén nem születik döntés Románia schengeni csatlakozásáról, míg Bulgária várhatóan bebocsátást nyer. José Manuel Barroso szófiai látogatásán Bulgária felkészültségét méltatta, Romániáról azonban nem ejtett szót.

Legkorábban október 25-én kerül sor az európai uniós bel- és igazságügyminiszterek találkozójára, ahol napirendre tűzhetik a csatlakozást is, azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy idén sem léphet be Románia a schengeni övezetbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: