2018-04-20 10:31:43• hírek • Bede Emőke

Egyre kevesebb a kanyarós megbetegedés a megyében

Úgy tűnik, még mindig fertőz a kanyaró az országban. A legtöbb új esetet Iasi és Buzau megyében regisztrálták, Szatmár megyében szerencsére jelentősen csökkent az újabb megbetegedések száma.

A Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ április 20-i kimutatása szerint 16. és 20. között az ország területén összesen 181 új megbetegedést jelentettek. A lista elején Iasi megye végzett 35 új esettel, majd őt Buzau követte 30-cal. Vrancea megyében 23, Brailában 19, a fővárosban 17, Neamt megyében pedig 16 személy fertőződött meg az elmúlt héten. Ami Szatmár megyét illeti, két héttel ezelőtt még 12 új megbetegedést jelentettek, az elmúlt héten azonban csak egyetlen személyről derült ki, hogy kanyarós.
 

A Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ adatai szerint a betegség leginkább azokat érinti, akik nem kapták be a védőoltást. A 12 368 reigsztrált páciens közül 11 841-en vannak ugyanis azok, akik megbetegedésük előtt nem kaptak oltást, életkorúkat tekintve pedig a betegek 70 százaléka 9 éven alatti.
 

Bár a kanyaró tavaly tetőzött, a hatóságok még mindig élénk figyelemmel kísérik, annál is inkább, mivel a fertőzés még a múlt héten is követelt halálos áldozatokat. Jelenleg 49 elhunytról tudni. A legutóbbi három esetben 3 és 9 hónap közötti csecsemők adták fel a harcot a betegséggel szemben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: