2010-03-02 15:04:31• hírek • Szatmar.ro

Egyre kétségesebb a USF1 indulása

Lopez, jobbra, a szerződés megkötése
Lopez, jobbra, a szerződés megkötése

A „színtiszta amerikai csapat" immár egyedüli pilótáját is elveszítette.

Továbbra is homály fedi, hogy pontosan mely csapatok lehetnek ott a Forma1 két hét múlva bekövetkező szezonnyitóján Bahreinben. Miközben a Stefan GP minden követ megmozgat, hogy a mezőny tagja lehessen, addig a USF1 indulására egyre kevesebb esély mutatkozik.

A teljesen amerikai csapatnak induló istálló eddig még be sem mutatta az autóját, ráadásul eddigi egyedüli szerződtetett pilótája, José Maria Lopez is felbontotta a szerződését. Ezt maga az argentin versenyző jelentette be kedden.

Amint azt a pilóta édesapja egy helyi lapnak elmondta, nagyon örülnek, hogy sikerült felbontani a szerződést egy bonyolult helyzet kellős közepén. Mondta ezt annak ellenére, hogy Lopez 830 ezer dollárt fizetett a USF1-nek az versenyzési lehetőségért.

Az ügy pikantériája továbbá, hogy az összes újonc istálló közül a USF1 volt az első, amely jelezte részvételi szándékát: az amerikaiak már a tavalyi szezon közepén nyilvánosságra hozták terveiket. A csapat honlapján az utolsó hír mellesleg január végéről származik, benne pedig bejelentik, hogy aláírták a szerződést Lopezzel...

Lopez 2006-ban a Renault tesztpilótája volt, azt követően pedig kétszer is megnyerte hazája túraautó-bajnokságát, így nem csoda, hogy máris van ajánlata: a hírek szerint ő lehet Bruno Senna csapattársa a Camposnál. Érdekességképpen, a spanyolok sem mutatták be eddig autóikat...

Ha már az újoncoknál tartunk: kedden látott napvilágot, hogy a CNN hírtelevízió „hosszú távú" együttműködésről egyezett meg a Lotus csapattal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: