2012-01-20 10:33:27• hírek • Póti Orsolya

Egyre jobban haladnak a munkálatok a Kölcseyben

Az iskola könyvgyűjteménye mintegy 34.000 kötettel rendelkezik, legtöbb könyv már kapott is helyet, hiszen új bútorzattal egészült ki a könyvtár. A diákok a héten már látogathatják a könyvtárat, de az olvasóterem még berendezésre vár.
Az iskola könyvgyűjteménye mintegy 34.000 kötettel rendelkezik, legtöbb könyv már kapott is helyet, hiszen új bútorzattal egészült ki a könyvtár. A diákok a héten már látogathatják a könyvtárat, de az olvasóterem még berendezésre vár.

Szinte fél év telt el azóta, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnázium elfoglalta új épületét, az egykori püspöki konviktust. A költözés rengeteg munkával és erőfeszítéssel járt, de a tanárok és diákok kitartásának köszönhetően mára szemmel látható változások fogadják a tanintézménybe belépőket.

Néhány hónappal ezelőtt temesvári szakemberek mérték fel az egykori püspöki konviktus épületében uralkodó helyzetet. Kiderült, nem lesz könnyű dolga a főgimnázium vezetőségének, hiszen a tetőszerkezet, a teljes fűtésrendszer, az ablakok, az udvar, a pince és még sok egyéb is felújításra szorul.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége azonban megbirkózott a költözés során fellépő problémákkal, hiszen egyre jobban haladnak a felújítási munkálatokkal - úgy tűnik, végre igazi otthonra lel a tanintézmény. A tetőszerkezetet, a tantermeket, a tornatermet és a mosdókat már október elejére sikerült rendbe tenni, majd elkezdődött a fűtésrendszer és a villamoshálózat állapotának felmérése, és nemrég biztonsági rendszerrel is felszerelték a tanintézményt.

Az elmúlt hónapokban sikerült elkeríteni az udvart, villámhárítót szereltek fel és az iskolarádiót is berendezték külső és belső hangszórókkal. Az iskola könyvgyűjteménye mintegy 34.000 kötettel rendelkezik, a legtöbb könyv már kapott is helyet, hiszen új bútorzattal egészült ki a könyvtár. A diákok a héten már látogathatják a könyvtárat, de az olvasóterem még berendezésre vár. Itt kapnak helyet az irodalmi olvasmányok, valamint számítógépek is várják majd az informálódni vágyó diákokat és tanárokat. Tavasztól a könyvtár előtt álló zöldövezetet olvasókertnek alakítaná ki az iskola - a tanárok, akár egy-egy órát is megtarthatnak majd itt.

Az iskola az elmúlt két évben nem kapott könyvtámogatást a Tanügyi Minisztériumtól, de az adományoknak köszönhetően így is több mint 1000 kötettel bővült a gyűjtemény csak az elmúlt évben.

Egy vásárosnaményi pályázat által az ebédlő és a konyha új bútorzattal egészül ki, a multimédiaterem még felújításra szorul, és nemsokára a teljes fűtésrendszer cseréjére is sor kerül. A napokban zajlik a díszterem felújítása: a teljes padlózat, a színpad, és a mennyezet is restaurálásra szorul, a régi berendezést pedig új váltja föl.

Nemrég egy tervet is megrendeltek a műemléképület restaurálására: ennek keretében a homlokzat és az ablakok felújításának lehetőségét mérték fel a szakemberek. Mint kiderült, ez igen bonyolult, de amint anyagi keret lesz rá, ezek felújításához is hozzákezdenek.

„Olyan időszakon van túl az iskola, ami nem volt könnyű sem fizikai, sem szellemi vonatkozásban. A két költözést csakis jó együttműködéssel, és sok-sok munkával tudtuk átvészelni. A nehéz időszakot követően felfrissülve, megerősödve folytatjuk munkánkat." - nyilatkozta Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: