2017-12-15 10:12:07• hírek • Bede Emőke

Egyre határozottabb körvonalakat ölt a harmadik híd ügye

Hosszú évek várakozására tett pontot a december 13-i bukaresti találkozó, mely során Kereskényi Gábor polgármester és Adrian Gadea államtitkár aláírták a harmadik híd megépítéséről szóló szerződést.

A polgármester történelmi napnak nevezte 13-át, mely egy meglehetősen hosszú és bonyodalmakkal teli folyamatot zárt le, azonban ezzel még korántsem ért véget az ügy, hiszen a jövő év is számtalan kihívást tartogat.
 

Mint Kereskényi Gábortól megtudtuk, az első feladat a műszaki tervek minél hamarabbi elkészítése lesz, erre akár már januárban sor kerülhet. Ezzel egyidőben a kisajátításokat is véglegesíteni kell. A Szamos bal partján pedig néhány elektromos vezetéket is el kell majd költöztetni jelenlegi helyéről. Ezt követően a közbeszerzési eljárást is ki lehet írni, melyre valószínüleg rengeteg cég be fogja nyújtani jelentkezését, emiatt hosszadalmas procedúrára lehet számítani.
 

Hogy pontosan mikor is kezdődhet meg az építkezés, vagy hogy egyáltalán mikortól vehetik használatba a szatmáriak a harmadik hídat, arról korai volna még bármit is mondani, hiszen mindez a fentebb felsorolt lépések ütemétől függ.
 

A tervek szerint az új híd két pilléren helyezkedik majd el, négysávos, gépkocsis közlekedéssel, a gyalogos sávokon kívül pedig kerékpársáv is lesz majd. A 130 millió lej összértékű beruházásból pedig 82 millió lejt fizet a ma aláírt a szerződés alapján az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL), 48 millió lejt pedig a helyi költségvetésből fedez majd a szatmárnémeti önkormányzat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: