2007-04-04 14:37:26• hírek • Kis Csilla

Házi kedvenccel az allergia ellen

kutyalergiaA gyermekeknél a későbbi allergiák megjelenését csökkenti, ha kutya is él a környezetükben

A gyermekeknél a későbbi allergiák megjelenését csökkenti, ha kis koruktól kezdve több kutya is él a környezetükben, egy frissen közölt kutatás eredményei szerint.

A Journal of Allergy and Clinical Immunology folyóiratban megjelent vizsgálat során kutatók 500 olyan gyermeket figyeltek meg, akiknél magas volt az allergia kialakulásának kockázata, ugyanis legalább egyik szülő szenvedett a betegségtől.

Megfigyeléseik szerint nem jelenthető ki, hogy egyértelmű összefüggés állna fenn a háziállat tartása és az asztmás légzés előfordulása közt. Annyi azonban bizonyos, hogy a vizsgált gyermekek esetében háromszor nagyobb volt a zihálás, nehéz légzés felbukkanása a házi kedvencet nem tartó családok csemetéi esetében.

A gyermekkorban jelentkező asztmás légzés, zihálás növeli a későbbi életkorban kialakuló allergiák és asztma valószínűségét.

Az endotoxinok olyan természetes vegyületek, melyeket baktériumok állítanak elő. A nagy mennyiségű endotoxin terhelés kifejezetten káros. Egyes nézetek szerint azonban kis adagban és csecsemőkorban véd, segíti az immunrendszer helyes működésének kialakulását.

A 2, vagy 3 kutyát is tartó családok háztartásában lévő, a lakásban található porból mért  magasabb endotoxin szint a kutatás eredményei szerint valóban megakadályozták a gyermekkorban megjelenő allergiák kialakulását. fittseg

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: