2019-08-19 11:57:21• hírek • Bede Emőke

Egynapos kamionstop Magyarország nemzeti ünnepe miatt

A magyarországi határőrizeti szervek arról értesítették a romániai kollégákat, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt kamionstop lép érvénybe Magyarország területén.

Mint közlik, augusztus 19-én, 23 órától (román idő szerint) augusztus 20. éjszaka, 23 óráig (ugyancsak román idő szerint) Magyarország területén korlátozzák minden olyan gépjármű forgalmát, amely 7,5 tonnánál súlyosabb. Az intézkedést a nemzeti ünnep és az emiatt kiadott hivatalos szabadnap indokolja.


A Román Határrendészet ezzel kapcsolatban arra hívja fel a kamionosok figyelmét, hogy a korlátozás nem vonatkozik azokra a teherautókra, melyek veszélyes árut, élő állatot vagy romlandó árut szállítanak. A fentebb említett időszakban a teherautóknak kötelező módon a parkolókban kell várakozniuk, útjukat pedig kedden, 23 óra után folytathatják. A személyautókat az intézkedés nem érinti.


A két ország illetékes szervei folyamatosan tartani fogják a kapcsolatot a hétvége során, a kamionstop lejártával pedig megnyitják az összes rendelkezésükre álló sávot, hogy a teherautók torlódása minél hamarabb megszűnjön.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: