2011-02-16 11:34:58• hírek • Szatmár.ro

Egymillió lej az intenzív osztálynak

27,875 millió lejt utalt ki az Egészségügyi Minisztérium annak az országos fejlesztési programnak a finanszírozására, amelynek keretében intenzív osztályok felújítását támogatja a szaktárca.

A program célja az egészségügyi ellátás minőségének növelése azáltal, hogy jobb ellátási körülményeket biztosít az intenzív osztályokon a műtött, illetve a műtét előtt álló betegeknek.

Szatmár megyének az összegből 1 millió lej jutott, amelyből a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályának felújítási munkálatait támogatja a szaktárca.

- Néhány héttel ezelőtt, amikor Szatmár megyében járt Cseke Attila miniszter, megnézte, hogyan folynak a munkálatok a járványkórházban és a sürgősséqen. Akkor, ott az építőtelepen megígérte a miniszter, hogy megpróbál valamennyi támogatást kiutalni az intenzív osztály felújítására is, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan már be is váltja az ígéretét a miniszter - nyilatkozta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Mint elmondta, a megyei RMDSZ elnökeként külön örül, hogy ilyen jó az együttműködése a megyei szervezetnek azokkal, akik Bukarestben, szintén RMDSZ-színekben képviselik Szatmár megye érdekeit..

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: