2015-05-21 10:16:36• hírek • Szatmár.ro

Egymillió euró hét Szatmár megyei önkormányzatnak

Hét Szatmár megyei önkormányzat kap egyenként közel egymillió euró támogatást mezőgazdasági utakra.

Erről tájékoztatta a Victoria palotában Ákos, Börvely, Mezőpetri, Szatmárpálfalva, Majtény, Szamosdob és Turc községek elöljáróit az agrártárca vezetője, Daniel Constantin és David Eugen Popescu, a Vidékfejlesztési Beruházási Alap Ügynöksége (AFIR) vezérigazgatója.

A támogatás összegét már meglévő mezőgazdasági utak modernizálására lehet fordítani, mely a mezei utak kövezését és aszfaltozását foglalja magában. Az egyenként 8-12 km hosszúságu utak korszerűsítése egyrészt előnyt jelent a mezőgazdaságban dolgozók számára, akik jobb körülmények között közelíthetik meg területeiket, másrészt tehermentesíti is a forgalmasabb országutakat, ugyanis minden felújításra kerülő mezőgazdasági útnak kapcsolódnia kell községi, megyei vagy országúthoz.

A pályázatokat az önkormányzatok az előző uniós költségvetési ciklusban (2007-2013) tették le, a támogatási szerződéseket június 30-ig köti meg a vidékfejlesztési minisztérium az érdekelt önkormányzatokkal, a megvalósításra pedig előreláthatólag 33 hónapot kapnak a községek.

A RMDSZ jelenlévő polgármestereit fogadta a Képviselőházban Kelemen Hunor szövetségi elnök, Erdei István és Kereskényi Gábor képviselők és Pataki Csaba szenátor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: