2016-10-04 12:56:23• hírek • Szatmár.ro

Egymillió csillag az idősekért

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nyolcadik alkalommal csatlakozik az „Egymillió csillag" elnevezésű nemzetközi szolidaritási akcióhoz.

A rendezvény célja az idősek iránti szolidaritás kifejezése és erősítése. A szervezők szeretettel várnak minden jóakaratú személyt október 14-én, pénteken 17.30-tól Szatmárnémetiben a Corneliu Coposu sétányon, Nagykárolyban a Román Katona Emlékművénél, Nagybánya régi főterén, valamint Máramarosszigeten, a Curtea Veche étterem előtti téren, hogy közösen gyújtsák meg az együttérzés és törődés gyertyáit.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet egyik legfontosabb tevékenységi területe a házi betegápolás. Szatmár és Máramaros megyében a Caritas jelenleg 11 házi betegápolói központot működtet, melyek összesen 35 településen biztosítanak egészségügyi és szociális ellátást idős személyek számára. A Caritas Szervezet évről évre több mint 500 idős ember mindennapjait teszi derűsebbé, méltóságteljessé, reménytelivé.

Az „Egymillió csillag" rendezvény helyszínein megvásárolt gyertyák árával a résztvevők a Caritas házi betegápolói szolgálatának működését támogatják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: