2011-09-14 13:40:01• hírek • szatmar.ro

Sikeres a Caritas akciója

A Szatmárnémeti Caritas két hónapja futó, használt ruha és cipő gyűjtési akciója nagy sikernek örvend.

A városszerte 12 helyszínre kihelyezett gyűjtőkonténerekbe (Május 14.-e tér, Sănătăţii út, Károlyi út, az Universului sétányon, Neajlov sétány, Lucian Blaga sugárút, Ganea utca sarka Nagypiac, a Golescu utcai buszmegálló, Cloşca sugárút, Interex áruház, Billa áruház, Real Supermarket, Batizi út, Titulescu tér) a szatmáriak több mint 26 tonna ruhaneműt és cipőt helyeztek el.

Az összegyűlt mennyiség átválogatása után, 25000 kilónyi adományt osztott szét a Caritas az ellátottai körében, valamint az ilyen jellegű kéréssel hozzá forduló rászorulóknak. A fennmaradó mennyiséget, amelyet minősége miatt nem lehetett további használatra kiosztani, a szervezet nyersanyaggá való feldolgozás céljából értékesítette összesen 4900 lejért. A befolyt összeget a Caritas a szociális szolgáltatásainak fenntartására fordítja.

A sikernek köszönhetően immár három helyszínen Nagykárolyban is vannak gyűjtőkonténerek: az Avram Iancu téren, az Október 25. Sugárúton a Billa mellet valamint a Culturii utcán az újságos bódé mellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: