2011-11-11 11:27:34• hírek • Szatmár.ro

Egymillió csillag a szolidaritás jegyében!

A szatmári Caritas Szatmárnémetiben a Coposu sétányra és Nagykárolyban a Román Katona Emlékművéhez hívja november 12-én, 17.00 órakor mindazokat, akik egy gyertya lángra lobbantásával szeretnék kinyilvánítani szolidaritásukat a rászoruló családokkal az „Egymillió csillag" akció keretén belül.

Gyere, gyújts egy csillagot és éleszd fel a remény lángját a szegény családok szívében!

Idén először sms-ben is lehet 2 eurót adományozni a 859-es adományvonalon. A száma a Vodafone, Orange és Cosmote hálózatokban él november 1 és 14 között. Gyertyákat a helyszínen, adomány ellenében kaphat minden résztvevő.

Az adományokból befolyt összeget a Szervezet a rászoruló családok támogatására fordítja. Az ország 30 városában egy időben megrendezésre kerülő rendezvénnyel kapcsolatos információk a www.unmiliondestele.ro oldalon találhatóak.

Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 Karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc őcsatlakozott a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ebben a szolidaritási akcióban.

Romániában a szolidaritás egy millió csillaga 2009 november 14-én ragyogott fel először, egyszerre 7 városban, a Caritas szervezetek jóvoltából Szatmárnémetiben, Nagyváradon, Temesváron, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Jászvásáron és Balázsfalván.

Gyertyák égtek tavaly is a szolidarítás jegyében

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: