2009-11-09 10:17:19• hírek • Szatmár.ro

Egymillió csillag a szolidaritás jegyében!

November 14-én, 17.00 órakor a Coposu sétányon Szatmárnémetiben első alkalommal kerül megrendezésre az "Egymillió csillag" elnevezésű nemzetközi, gyertyalángos szolidaritási megmozdulás. Az akció ebben az évben az idősek és betegek iránti szolidaritás erősítését tűzte ki célul. Gyertyákat a helyszínen, adomány ellenében kaphat minden résztvevő. Az ebből befolyt összeget a házi betegápoló központok által ellátott idősekre fordítja a szervezet.

Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 Karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc őcsatlakozott a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ebben a szolidaritási akcióban. Az "Egymillió csillag" akcióban ma már
12 ország vesz részt évről évre.

Romániában a szolidaritás egy millió csillaga 2009 november 14-én ragyog fel először, egyszerre 7 városban, a Caritas szervezetek jóvoltából Szatmárnémeti, Nagyvárad, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely, Jászvásár, Balázsfalva).
A gyertyák fénye arra figyelmeztet mindannyiunkat, hogy vegyük észre a szükséget szenvedő felebarátainkat, figyeljünk rájuk, segítsünk nekik. Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének,az emberi szolidaritás érzésének erősítése.

A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön és valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben... Ezt a fényt hivatott jelképezni egy kis gyertya. Minden egyes meggyújtott gyertya egy vallomás a másikért. Felebarátunkért. Szimbólum, a szükséget szenvedő embertársért.

Vegyen részt Ön is a Szatmárnémeti Caritas Szervezet akcióján és gyújtsa meg személyes csillagát az idősekért, a betegekért és minden rászorulóért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: