2015-10-13 17:05:51• hírek • Szatmár.ro

Egymillió csillag a nehéz sorsú embertársainkért!

Október 16-án, 18 órától Románia 54 településén fénylenek fel a szolidaritás és remény lángjai.

A romániai Caritas Szervezetek által minden évben megszervezett, „Egymillió csillag" nevet viselő szolidaritási akció Szatmárnémetiben immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre, országos szinten pedig hatodik alkalommal gyújtanak majd gyertyát.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet 2009. óta vesz részt az akcióban, mely során évről évre fel szeretné hívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára. Azóta minden év őszén többszáz gyertya fénye lángol Szatmár megye több településén az együttérzés, hit és remény erősítése érdekében. Idén a szervezet négy helyszínen rendezi meg az eseményt: Szatmárnémetiben, az újközpontban, a Corneliu Coposu sétányon, Nagykárolyban a Román Katona Emlékművénél, illetve Máramarosszigeten és Nagybányán is kigyúlnak a remény fényei.

Ebben az évben, mivel a szervezet fennállásának 25. évfordulóját ünnepli, nem egy külön kiválasztott célcsoport számára, hanem minden nehéz sorsú személy számára gyűjti az adományokat. A rászorulókat bárki támogathatja a helyszínen adomány fejében kiváltott gyertyák által. Ugyanakkor további adományozásra van lehetőség az eseményre készített program ideje alatt is.

A résztvevőknek idén is egy hangulatos estében lesz részük, ugyanis ez alkalommal a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet erdődi önkéntesei és a tavalyi jó együttműködés tapasztalata alapján a Szatmárnémeti Művészeti Iskola diákjai is fellépnek, az általuk előadott dalok által válik még szeretetteljesebbé a hangulat.

Az esemény során ugyanakkor lehetőség nyílik a Caritas Konföderáció által indított és a non-profit szervezetek által támogatott petíció aláírására is. A petíció által a Caritas szervezetek és más romániai civil szervezetek is a szociális szolgáltatásokra szánt állami támogatások növelését kérik. A petíciót a helyszínen, valamint a www.petitieonline.com/da_servicii_sociale oldalon is alá lehet írni. Bővebb információk a petícióval és az eseménnyel kapcsolatban a www.unmiliondestele.ro honlapon olvashatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: