2012-10-03 09:58:05• hírek • Szatmár.ro

„Egymillió csillag” - Jótékonysági koncert

Október 12-én, pénteken 18 órakor, a Corneliu Coposu sétányon kerül sor a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet „Egymillió csillag" Jótékonysági koncertjére. Az esemény célja a Házi Beteggondozó Központok munkájának támogatása.

A koncerten fellép Cserey Csaba és Balogh Feri ütős hangszerekkel valamint az OPUS 4 örökzöld slágerekkel. A művészek önkéntesen vállalták a fellépést, ezzel is támogatva az ügyet. Aki támogatni szeretné a Házi Beteggondozó Központokat megteheti tombolajegyek vásárlásával, amelyek október 3-tól kaphatóak a Szervezet titkárságán, a Libertăţii tér 20 szám alatt. Tombolajegyek a helyszínen is kaphatóak lesznek. Egy tombolajegy ára 20 lej és a megvásárlók nem csak támogatják a nemes célt, de értékes nyeremények is gazdára találnak közöttük.

A helyszínen az Autonet jóvoltából kiállításra és árverezésre kerülnek azok a műalkotások, amelyeket a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem diákjai készítettek autóalkatrészekből. A koncert helyszínén mécsesek vásárlásával és közvetlen adományokkal is támogathatják a Házi Beteggondozó Központokat. A 9 központ, amely 14 településen biztosítja szolgáltatásait, évente több mint 900 időst, beteget lát el.



Esős idő esetén az esemény a G. M. Zamfirescu Kulturális Központban kerül megrendezésre a Transilvania sugárút 3 szám alatt. A központok által biztosított szolgáltatások a következőek: egészségügyi ellátás, betegek felügyelete és kezelése, az ágy és a beteg higiéniájának biztosítása, táplálkozási tanácsok, mozgás gyakorlatok, háztartásbeli segítség, gyógyszerek beszerzése, hivatalos okiratok kezelése, informálás az ellátottak jogairól és lehetőségeiről, a hozzátartozók felkészítése a beteggondozási technikákra, egészségügyi tanácsadás, gyógyászati segédeszközök biztosítása.

A hozzátartozóknak az ápolási folyamatba történő bevonása, támogatása és felkészítése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a betegek otthoni környezetben, gyorsabban felépüljenek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet úgy gondolja, hogy minden embernek biztosítani kell a méltóságteljes életet minden betegség és fájdalom ellenére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: