2014-10-17 21:30:58• hírek • Kocsis Zoltán

Egymillió Csillag a szolidaritásért, a reményért, az együttérzésért

Mivel a segítségnyújtás nem ismerhet időjárást, nem tehet különbséget napsütés és havazás között, így a kellemetlen őszi eső sem akadályozhatta meg a Caritas „Egymillió Csillag" elnevezésű jótékonysági akciójának megrendezését. A szabad ég helyett azonban ezúttal a Szakszervezetek Művelődési Háza volt a helyszín.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet 2009 óta vesz részt az akcióban, amelyben idén 45 településen gyújtottak gyertyát az együttérzés, a hit és a remény erősítése érdekében. Szatmárnémetiben az eső miatt ezúttal nem a megszokott, Coposu sétányon található gödör, hanem a Szakszervezetek Művelődési Házának előtere volt a helyszín. Ez, valamint az időjárás sajnos rányomta a bélyegét az eseményre, hisz az előző években megszokottakhoz képest kevesebben vettek részt. Minden rosszban van azonban valami jó - meghittebb volt ily módon a hangulat.

Minden résztvevő a bejáratnál vásárolhatott egy gyertyát - legkevesebb öt lejért -, ezt pedig oly módon helyezhette el, hogy felismerhetővé váljon a Caritas logója. Ezen kívül az esemény során bárki adakozhatott kedvére az elhelyezett urnákban. Az így befolyt összeget rászoruló családok megsegítésére fordítják. A segítők közül nem hiányozhatott többek között Pataki Csaba szenátor és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő sem.

Az eseményt Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök nyitotta meg, kiemelve, hogy aki segítőkezet nyújt, az Isten felé irányuló szeretetét is bizonyítja. Az egyházfi külön kiemelte a jelen lévő kicsiket és fiatalokat, mint a következő generáció alapjait. Dr. Láng László, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet újonnan kinevezett vezérigazgatója is üdvözölte a jelenlévőket, hangoztatva, hogy erkölcsi kötelességünk támogatni a rászorulókat. Löchli Terézia leköszönő vezérigazgató kiemelte, hogy a 2014-et a család évének a nevezte meg Vatikán, mottója pedig: A család ereje a közösség ereje.

Az esemény zárásaként a Caritas erdődi önkénteseiből álló Big Band, majd a művészeti iskola diákjai, végül pedig Jánosi Csaba előadásával csempészett némi művészetet a szomorkás őszi esőbe.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: