2008-10-09 17:03:44• hírek • Szatmár.ro

Egymástól tanulnak

A szatmárnémeti Octavian Goga Általános Iskola diákjai körülbelül egy évvel ezelőtt kapcsolódtak be a „Lifelong learning" elnevezésű, Unió által finanszírozott programba.

A program keretében az Unió hét tagállamának tanintézménye vesz részt, melynek lényege, hogy a diákok megismerjék egymás kultúráját, egymás nyelvét, barátságok, ismeretségek szülessenek.

A napokban Szatmárnémetibe látogattak a spanyolországi CEIP Juan Perez Villaamil általános iskola, valamint az angliai Abbey Road és a Pierrepont Gamston általános iskolák I.-IV. osztályos diákjai.

Szatmárnémeti tartózkodásuk során a diákok tanáraik kíséretében ellátogattak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalba, ahol Kereskényi Gábor alpolgármester köszöntötte őket.

„Őszintén örülök annak, hogy a különböző országok iskoláinak diákjai olyan közeli kapcsolatot alakítottak ki, hogy városunkba látogattak. Ez is azt bizonyítja, mindegy, hogy az ember milyen nyelven beszél, a lényeg, hogy nyitott legyen a másik ember iránt. Látva azt, hogy a diákok hatékonyan együtt tudnak működni, joggal feltehetjük a kérdést, hogy miért ne működhetne ugyanez a felnőttek szintjén is. Lehetségesnek tartom, hogy a jövőben partnerségi kapcsolat alakuljon ki a különböző városok között"- mondta el köszöntőjében Kereskényi.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: