2017-08-13 14:40:39• hírek • Szatmár.ro

Egymásnak estek vasárnapra virradóra az itthon nyaraló külföldi vendégmunkások

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az egyik szatmári manele-klubban történt komolyabb összetűzés – a helyi rendőrök mellett a csendőrök közbelépésére is szükség volt.

Augusztus hónapban rendszerint megnő Szatmár megyében (is) a külföldi rendszámú autók száma – hazatérnek vakációzni a külföldön dolgozó szatmáriak. Ilyenkor kevesebbnek tűnik a parkolóhely, hosszú sort kell kiállni az útlevél- és jogosítvány-osztályon. Az év más hónapjaihoz képest ilyenkor ugrásszerűen megnő az új személyi igazolványt igénylők száma, hosszabbak lesznek a sorok a szuper és hipermarketekben is, Szatmárnémetiben szabad szállodai szobát pedig szinte lehetetlen találni. Tény, hogy a helyi gazdaságra pozitív hatással vannak a külföldről hazatérők, ám a jelenlétüket néha kellemetlenné teszik azzal, hogy úgy érzik, a törvényeket itthon nem kell annyira komolyan venni.

Külföldről tért haza például annak a 84 gyorshajtónak a nagy része, akiket augusztus 9 és 11 között füleltek le a közlekedési rendőrök. Olaszországi rendszámú gépjárművel közlekedtek azok a botrányokozók, akikről nemrég számoltunk be.

Szombatról vasárnapra virradóra pedig több szatmári szórakozóhelyen is összetűzések alakultak ki, melyek jelentős részében az itthon nyaralók voltak a ludasak.

A legkomolyabb összetűzés vasárnapra virradóra, 3 óra körül történt, az Ankora kereskedelmi és szórakoztató központban működő manele-klubban. Avasi fiatalok szólalkoztak össze, majd amikor a biztonságiak kitessékelték őket a klubból, akkor az utcán folytatták a tettlegességig fajuló vitát.

Sőt, egy adott pillanatban előkerült az egyik botrányokozó autójából egy vipera nevű teleszkópos bot is.

A helyszínre érkeztek a helyi rendőrség és a csendőrség egységei is, hogy véget vessenek a verekedésnek, de szükség volt egy SMURD rohammentő kivezénylésére is, hogy egy sérült sebeit ellássák, majd kórházba vitték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: