2019-12-27 11:17:08• hírek • Bede Emőke

Egymásnak adták a kilincset a betegek a sürgősségin a karácsonyi túlevés miatt

A szentestét megelőző napokban hosszú sorokban kígyóztak az emberek a bevásárlóközpontok kasszáinál annak érdekében, hogy feltöltsék az otthoni élelmiszer- és italkészletet. A legfrissebb adatok szerint azonban nem csak a beszerzésen dolgoztak keményen néhányan, hanem azon is, hogy mindent a lehető legrövidebb időn belül el is fogyasszanak.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője, Constantin Demian pénteken közölte, december 24., 19 óra és december 27., 10 óra között nem kevesebb mint 461 személy jelentkezett ellátásra a sürgősségi osztályon. A páciensek nagy része légzési és emésztési panaszokkal érkezett, illetve többeknek a szíve rendetlenkedett az ünnep alatt. Ugyanakkor 19 olyan személy is bekerült a kórházba, akinél a rosszullétet a mértéktelen ivászat, s az ebből fakadó súlyos ittasság okozta.


Az egészségügyi intézmény szóvivője azt is elárulta, hogy a fentebb említett periódusban összesen 14 baba, 7 kisfiú és 7 kislány látta meg a napvilágot a szatmári szülészeten, a fiúcskák egyike épp szenteste, 3,2 kilogrammos testsúllyal érkezett meg a karácsonyt ünneplő nagyvilágba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: