2013-06-10 17:39:16• hírek • Póti Orsolya

Egymás munkáját támogatják a fejlődés érdekében

Együttműködési megállapodás jött létre a Caritas Academica, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett Pedagógia és Neveléstudományok kara között. A keretszerződést június 10-én írták alá a felek.

A civil szervezetek, illetve a szociális és jóléti szolgáltatások és a tanintézmények közötti jó kapcsolatrendszer és együttműködés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ugyanis a civil szervezetek a valós élethelyzet által teremtett tanulási alkalmakat tudnak biztosítani, amelyek során a diákok megtapasztalják azt, hogy a tanintézményen kívül is elsajátíthatnak hasznos ismereteket. Cserébe az oktatási intézmény is nyújtja kezét a civil szervezet felé: kínálja lehetőségeit és jelentős elméleti anyagokat bocsát rendelkezésére.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkatársai és a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett Pedagógia és Neveléstudományok Karának pedagógusai már évek óta jó kapcsolatot ápolnak, támogatják egymás tevékenységeit, projektjeit és szívesen dolgoznak egymással.

E kapcsolatnak a megerősítése jeléül június 10-én, hétfő délután együttműködési megállapodás jött létre a civil szervezet, a felsőoktatási tanintézmény, valamint a Caritas Academica között. A keretszerződés aláírása az egyetemen zajlott, ahol többek között jelen volt Löchli Tünde Terézia, a Caritas vezetője, dr. Kósa Attila, a szervezet szociális igazgatója, dr. Bura László egyetemi tanár, Végh Balázs Béla oktatási igazgató, valamint Kardos Melinda, aki a Caritas Szervezet égisze alatt működő Integretto Óvoda pszichológusa, aki pszichológiát tanít a szatmári neveléstudományok karon.

A szerződés aláírása előtt az intézménye képviselői ismertették közös céljaikat, illetve azt is elmondták, hogy ezek megvalósításához a 2013/2014-es tanév elejétől kezdenek.

„Összesen négy cél fogalmazódott meg bennünk, amelyek a következők: az új tanévtől kezdve hallgatóink a Szatmári Caritas Szervezet által működtetett intézményekbe végezhetik a szakmai gyakorlatokat, közösen dolgozunk ki olyan pályázatokat, projekteket, amelyekkel a hátrányos helyzetben lévőket támogatjuk, különféle kutatásokat tudunk végezni együtt, valamint vegyes munkacsoportokat alakítanánk ki a különböző témakörökre" - mondta el Végh-Balázs Béla.

Kardos Melina, mint tanár és mint a Caritas munkatársa úgy véli, éppen ideje volt a két intézmény közötti partnerség megerősítésének és a közös célok kitűzésének, ugyanis ezáltal a szervezet húsz éves tapasztalata elemi tudással egészül ki, a tanintézmény diákjai pedig a gyakorlatban sajátíthatnak el hasznos módszertani ismereteket a szociológia, a pedagógiga, illetve a gyógypedagógia terén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: