2017-10-18 08:11:14• hírek • MTI

Egymás ellen javítana a Chelsea és a Roma

Az angol bajnok Chelsea és az olasz pontvadászatban második AS Roma összecsapása emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai találkozói közül.

Ez az egyik olyan csoport, amelyben valamelyik gárdának "nagyon fog fájni" a búcsú, mivel a négyes harmadik főszereplője a La Liga legutóbbi harmadikja, a BL-ben 2014-ben és tavaly is döntős Atlético Madrid. Éppen ezért óriási jelentősége van annak, hogy a három sztárcsapat hány pontot rabol egymástól, mivel vélhetően az azeri Qarabag egyiküknek sem okoz majd gondot.
    
A Chelsea nem túl jó előjelekkel várja az összecsapást, mivel a hétvégén az európai klubfutball talán legnagyobb negatív szenzációját szolgáltatta azzal, hogy 2-1-re kikapott attól a Crystal Palace-tól, amely a találkozót megelőzően pont nélkül és 0-17-es gólkülönbséggel szerénykedett a Premier League utolsó helyén. Ugyanakkor a rómaiak is vereséget szenvedtek, ráadásul a nagy rivális, százszázalékos Napolival szemben otthon bukták el 1-0-ra a rangadót.
    
"Meg kell találnunk az erőt, hogy túltegyük magunkat ezen, tudom, hogy jó a csapatom, kiváló játékosokkal" - nyilatkozta a Kékek honlapján Antonio Conte vezetőedző.
    
Két mérkőzés után a Chelsea-hez hasonlóan százszázalékos a B csoportban a Paris Saint-Germain, a D-ben pedig a Barcelona, s vélhetően a francia és a katalán csapatnak nem okoz majd gondot hibátlan mérlege megőrzése. A párizsiak a pont nélküli Anderlecht vendégei lesznek Brüsszelben, míg a Barca az ugyancsak pont nélküli Olympiakoszt fogadja.
    
A B jelű négyesben a Bayern München régi-új vezetőedzője, Jupp Heynckes hazai környezetben debütálhat a BL-ben, együttese a hozzá hasonlóan hárompontos Celtic Glasgow-t látja vendégül.
   

Az A csoportot hat ponttal vezető Manchester United a Benfica vendége lesz. A portugál csapatnak nagy szüksége lenne a győzelemre, míg könnyen elképzelhető, hogy a José Mourinho által irányított manchesteriek megelégednek az egy ponttal, ahogyan múlt szombaton, a Liverpool elleni bajnoki örökrangadón.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló (az UEFA honlapjáról):
    A csoport:

Benfica (portugál)-Manchester United (angol) 21.45
CSZKA Moszkva (orosz)-FC Basel (svájci) 21.45
    Az állás: 1. Manchester United 6 pont, 2. FC Basel 3 (5-3), 3. CSZKA Moszkva 3 (3-5), 4. Benfica 0

    B csoport:
Bayern München (német)-Celtic Glasgow (skót) 21.45
Anderlecht (belga) - Paris Saint-Germain (francia) 21.45
    Az állás: 1. Paris Saint-Germain 6, 2. Bayern München 3 (3-3), 3. Celtic Glasgow 3 (3-5), 4. RSC Anderlecht 0
    
    C csoport:
Qarabag (azeri)-Atlético Madrid (spanyol) 19.00
Chelsea (angol)-AS Roma (olasz) 21.45
    Az állás: 1. Chelsea 6, 2. AS Roma 4, 3. Atlético Madrid 1, 4. Qarabag 0

    D csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 21.45
Juventus (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 21.45
    Az állás: 1. FC Barcelona 6, 2. Sporting CP 3 (3-3), 3. Juventus 3 (2-3), 4. Olimpiakosz Pireusz 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: