2016-02-16 15:09:36• hírek • Kocsis Zoltán

Egykori klubja legnagyobb riválisánál folytatja a nagykárolyi középpályás

Néhány héttel azt követően, hogy felbontotta szerződését a kínai Liaoninggal, új csapatot talált magának Eric Bicfalvi: a nagykárolyi középpályás kedden fél évre elkötelezte magát a Dinamo együtteséhez.

A 28 éves játékos három remek ukrajnai szezon után a nyáron szerződött Kínába, az egzotikus kaland azonban nem tartott soká: 12 bajnoki és egy gólpassz után a szezon végén felbontotta szerződését. Néhány hét keresgélés után aztán a Dinamóhoz írt alá.

Bicfalvi 2007-ben, 19 évesen került a Steauához, amely klub színeiben 92 meccsen lépett pályára és három gólt szerzett. Ennek ellenére a fővárosi klubnál nem ragaszkodtak a szolgálataihoz, így 2013-ban az ukrán Voliny Luckhoz került. Ott védekező középpályásból támadó középpályássá avanzsált és megtáltosodott: 77 meccsen 23-szor talált az ellenfelek kapujába. Erre már a távoli keleten is felfigyeltek. Sokatmondó adat, hogy a mértékadó transfermarkt.de a nyáron még 2,5 millió euróra taksálta értékét, most pedig 900.000 euróra.

Bicfalvi kedden elmondta, elsősorban azért választotta a román bajnokságot és a Dinamót, mert - sokakhoz hasonlóan - szeretne bekerülni a román válogatott Európa-bajnoki keretébe. Hogy erre mennyi esélye van, az nyilván teljesítményétől függ, az azonban árulkodó lehet, hogy eddig mindössze egyszer léphetett pályára a felnőtt válogatottban - 25 percet kapott egy Dánia elleni barátságos meccsen még 2014 novemberében...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: