2015-01-12 15:31:57• hírek • Kocsis Zoltán

Egykori Milan-játékos igazolta le az Olimpia futballistáját

Hétfőn délelőtt átmozgató edzéssel kezdetét vette az Olimpia labdarúgóinak felkészülése a másodosztályú bajnokság tavaszi szezonjára. Noha a pontvadászat február 28-án kezdődik, Csík Tibor tanítványaira addig a tervek szerint 13 mérkőzés vár. Minderről, valamint a keretben történt változásokról sajtótájékoztatón számoltak be a klub vezetői.

A legfontosabb változások természetesen a keretben történtek, ahonnan négy játékos is „eltűnt". Dan Gavrilescut magatartási problémák miatt (nem először) a második csapathoz száműzték, Alexandru Bostina nem hajlandó meghosszabbítani szerződését, míg Bogdan Apostollal megegyeztek a vezetők a kontraktus felbontásáról. Hasonló történt a csapat egyetlen idegenlégiósával, az argentin Maximiliano Lasóval is. Ő hazája másodosztályában, az első világháborús angol tábornokról elnevezett Club Atletico Douglas Haig csapatában folytatja pályafutását. További érdekesség, hogy a csapat sportigazgatója az az Andrés Guglielminpietro, aki 1999-ben olasz bajnokságot nyert a Milannal, az olasz élvonalbeli SerieA-ban pedig 105 alkalommal lépett pályára a Milan mellett az Inter és a Bologna színeiben.

A távozókat a vezetők a második csapat, illetve az ifi játékosaival pótolnák. Ennek következtében összesen 18 fiatal vesz majd részt a felkészülésben. Közülük a legfiatalabb az 1998-ban született Csík Márk, ám további nyolcan képviselik az 1997-es évjáratot. Próbajátékon vesz részt továbbá a Decebalról érkező Ionut Danila, valamint az ősszel Óváriban szereplő Gabriel Cadar is.

Ha már a játékosok koránál tartunk, jegyezzük meg, hogy az Olimpia legidősebb futballistája jelenleg az 1980-ban született Marius Balau. Rajta kívül pedig egyedül az 1984-es születésű csapatkapitány, Cosmin Iuhas haladja még meg a 30-at.

Dan Babut elnök a sajtótájékoztatón is jelentette: a klub célja a fiatalok szerepeltetése, a kibontakozási lehetőség megadása számukra. A rendkívül sok fiatal, tapasztalatlan játékos szerepeltetése nem megy majd az eredmény rovására, mondta bizakodóan Iuhas. „Örülünk, hogy ismét egy csapatot alkothatunk Csík úrral, akivel a néhány hónapos megszakítástól eltekintve immár harmadik éve dolgozunk együtt. Biztos vagyok benne, hogy egy jó téli felkészülés után el tudjuk érni azokat az eredményeket, amelyeket várnak tőlünk", jelentette ki a csapatkapitány.

A fiúk január 26. és február elseje között edzőtáborba vonulnak Máriavölgyére, attól eltekintve javarészt itthon készülnek. A tervek között 13 felkészülési mérkőzés szerepel - az első szombaton, ám még az ellenfél nem ismert. Jövő szerdán a Zilah, majd szombaton a Nagybánya lesz az ellenfél, majd a sárga-kékek sorrendben összecsapnak a Máramarosszigettel, a Kisvárdával, a Váradszentmártonnal, a Partium FC-vel, a Pakotával, az Aradi UTA-val, a Cigánddal és a Poli Temesvárral.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: