2016-01-11 11:58:42• hírek • Kocsis Zoltán

Egykori Dinamo-játékos érkezik – csak az a kérdés, mikor

Hétfőn véget ért a téli vakáció az Olimpia labdarúgói számára, akik délelőtt első közös edzésen kívánhattak boldog új évet egymásnak és a szakmai stábnak. Az idei első közös edzést sajtótájékoztató előzte meg, ahol az idei célokról számoltak be a vezetők és bemutatták a két új igazolást is. A háromból.

Mivel Vasile Buhaescu csak délután érkezik Szatmárnémetibe, a sajtó előtt a régi ismerős Mihai Onicas valamint Sebastian Ianc jelenhetett meg. Csík Tibor vezetőedző elmondta, a csapat célja továbbra is az első hat közé való bejutás - ettől öt pont választja el a gárdát. „Sok egészséget és rengeteg közös örömet kívánok mindannyiunknak", köszöntötte a jelenlévőket a korábbi kiváló védő.

A nagyváradi Sebastian Ianc örömének adott hangot, amiért „olyan csapathoz kerülhetettem, ahol érzem a bizalmat". A közeljövőre tekintve elmondta, nehéz felkészülési időszakra számít, „de tisztában kell lennünk azzal, hogy csak az lehet sikeres, aki többet dolgozik. A tehetség önmagában nem elég".

A Steauában nevelkedett Mihai Onicas fél év után tér vissza a moldovai élvonalból, ahol a Speranta Nispoieni együttesében szerepelt. „Eleinte jól mentek a dolgaim, de az idő teltével egyre inkább honvágyam lett, ráadásul bizonyos személyi problémák is felléptek, ezért kellett hazatérnem, hogy azokat megoldjam", magyarázta Onicas. „A nyáron úgy gondoltam, a moldovai szerződés jó lehetőség az előrelépésre. Amikor eligazoltam, Dan Babuttal kötöttünk egy megállapodást, ha visszatérek Romániába, akkor csak az Olimpiába jöhetek. Örülök, hogy itt lehetek ismét, köszönöm a bizalmat, amit a pályán igyekszem majd meghálálni", fogalmazott a korábban a Marosvásárhely, a Viitorul és az Urziceni csapataiban is megfordult középpályás.

Csík és Dan Babut klubelnök elárulták, még egy játékos biztosan érkezik a csapathoz - most vagy legkésőbb a nyáron. A 23 éves Gelu Miodrag Veliciről van szó, aki az ősszel 8 gólt szerzett a harmadik osztályban a Borossebes csapatában. A középcsatár, aki a támadók mögött vagy a jobb szélen is bevethető, Temesváron született, szerepelt a Ceahlaul és a Dinamo csapataiban is. A két csapatban 23 alkalommal lépett pályára az első osztályban és két gólt szerzett.

„Velici aláírta a szerződését az Olimpiához, a nyáron biztosan érkezik. Szerződése nyáron jár le Borossebesen. Amennyiben azonban már most fel tudja ezt bontani, akkor már télen csatlakozhat hozzánk", árulta el Babut, aki hozzátette: még egy csatárral tárgyalnak, aki legkésőbb egy héten belül választ ígért.

Természetesen távozók is lesznek: Csík és Babut elmondták, három játékosra nem számítanak és a fizetési keretbe sem férnek be. „A következőkben az is kiderül, van-e olyan játékos, aki el akarja hagyni a klubot. Aki menni akar, azt nem tarthatjuk itt", jelentette ki Csík, utalva ezzel arra, a jelek szerint nem mindenki viseli jól, hogy közel három hónapja nem kaptak fizetést.

A másodosztályú bajnokság február 27-én kezdődik, az Olimpia akkor az őt öt ponttal megelőző és szintén az első hat hely valamelyikére pályázó Meggyes otthonában kezd. Addig öt felkészülési mérkőzés szerepel a tervek között: január 23-án Balmazújvárosban, február 3-án Cigándon, február 6-án Diósgyőrben, 10-én Nagyváradon a Luceafarul ellen és 13-án Kisvárdán. Az Olimpia január 25-én egy hetes edzőtáborba vonul Váradszentmártonra, Püspökfürdőre, majd február 15-20. között Székesfehérvárra. Itt a Videoton vendége lesz az együttes és várhatóan egy tornán is részt vesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: