2011-09-30 18:54:43• hírek • Kocsis Zoltán

Egykori Anderlecht-játékos góljával kapott ki az Olimpia

Elszenvedte szezonbeli második vereségét az Olimpia labdarúgócsapata, miután a harmadik osztály hatodik csoportjának hetedik fordulójában 2-0 arányban alulmaradt az élvonalbeli Kolozsvári CFR második számú csapatával szemben.

A „vasutasok" kezdőcsapatában több olyan játékos is szerepelt, akik korábban megfordultak már a kétszeres bajnok első keretében is. Sőt, a 25. percben az a Bakary Saré szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, aki korábban játszott a belga Anderlechtben és a norvég Rosenborgban is. Ezt követően az Olimpiának több ígéretes lehetősége is adódott arra, hogy kiegyenlítsen, ám a helyzetek kimaradtak. Ezt pedig Sergiu Negrut büntette meg a 70. minutumban - ő a nyáron részt vett a felnőttek edzőtáborában.

„Ők kihasználták a lehetőségeiket, mi nem, a CFR-nél az élvonalbeli csapat keretéből is játszottak hárman-négyen, ami végül meghatározó volt" - összegezte a meccset Csík Tibor vezetőedző.

A kolozsváriak kapuját a kétszer portugál válogatott Daniel Fernandes védte, aki korábban megfordult a görög Iraklisz és PAOK Szalonikiben, továbbá a Panathinaikoszban és a német Bochumban. És ott volt a kezdő sípszónál a hatszoros angolai válogatott Dominique Kivuvu, aki korábban négy évet húzott le a holland Nijmegen csapatában.

A forduló érdekessége, hogy egyik éllovas sem tudott nyerni. A Szászrégen hazai pályán nem bírt az Aranyosgyéressel, míg az etap legnagyobb meglepetését okozva a Nyárádtő odahaza kiütéses, 5-2-es vereséget szenvedett az eddig nyeretlen Jád ellen.

Ennek köszönhetően jelenleg a Szászrégen vezet 16 ponttal, eggyel megelőzve a Nyárádtőt, míg az Olimpia 13 egységgel a negyedik.

És a következő fordulóban a Nyárádtő érkezik Szatmárnémetibe.

III. Liga, 7. forduló, 6. csoport:
Kolozsvári CFR II-Szatmárnémeti Olimpia
2-0
gólok: Sare 25., Negruţ 73
Az Olimpia összeállítása:
Şuta - Moş, Sabău, Mureşan F., Micaş, Homorozan, Villand, Zsiga, Gavrilescu, Prodan, Marinaş
Játszott még: Feier, Mureşan M., Hanus, Botos

További eredmények:
Kolozsvári Sănătatea-Tatrangi Unirea 1-1
Zalatnai CS-Kolozsvári U II 0-5
Szászrégeni Avântul-Aranyosgyéresi Seso 0-0
Besztercei Gloria II-Marosvásárhelyi FCM II 0-2
Dési Unirea-Zilahi FC 2-1
Nyárádtői Unirea-Jádi Voinţa 2-5
Brassói Corona-Szászfenesi Unirea 1-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: