2013-07-17 14:30:23• hírek • Póti Orsolya

A Golescu híd lábánál gyűjtötték a szemetet

Folytatja szemétgyűjtő akcióját a szatmárnémeti Stea Egyesület, amely az utcán élő gyerekeket és fiatalokat hivatott támogatni. Az egyesülethez érkező franciaországi önkéntesek és az utcán élők a Golescu híd 16-os lakónegyed felőli lábánál gyűjtötték a szemetet július 17-én.

Szerda délelőtt 11 órától egészen délig több zsák szemetet gyűjtöttek össze az utcán élő gyerekek és fiatalok Diana Bretan, a Stea egyesület programfelelősének és a Franciaországból érkezett önkéntesek segítségével.

Az egyesület kedvezményezettjei alaposan megtisztították a Golescu híd alatti partot a szeméttől, de az kérdéses, hogy mennyi ideig marad  így. A utcán élők munkáját önkéntesek segítették, olyan fiatalok, akik a franciaországi Solidarite Enface Roumanie Egyesület tagjai és hazájukban is a szociális szférában dolgoznak.

„Még egy hetet töltök a szatmári egyesületnél, azután hazautazom, ahol majd szintén rászoruló gyerekekkel foglalkozom nap, mint nap. Egyébként politikatudományt hallgattam, de az egyetem elvégzése után jobban vonzott a szociális szféra, ugyanis lehetőségem nyílt és nyílik segíteni" - nyilatkozta a 26 éves Benedicte Cabrol a Szatmár.ro-nak.

A mostani nagytakarítás nem az első alkalom volt, ugyanis a fiatalok már rengeteg szemetet gyűjtöttek össze a 14-es lakónegyedből, valamint a Golescu híd és a Decebal híd közötti töltésszakaszról.  A kedvezményezettek szívesen vesznek részt az akciókban, elsősorban azért, hogy megmutassák: ők is képesek hasznos dolgot tenni a társadalomért, valamint szívesen segítenek a Stea vezetőinek, akik támogatják őket.

Az egyesület hasonló akciói után fontos azonban az, hogy őrizzük meg a rendet a megtisztított területeken, figyeljünk arra, hogy a hulladékok oda kerüljenek, ahová kerülniük kell. Ha egyesek továbbra is ledobják a hídról a cigicsikkeket, a csokispapírokat és az egyéb szemetet, akkor teljesen fölösleges lesz a fiatalok munkája.

A Stea továbbra is szervezne a megyeszékhelyen vagy annak környékén egy-egy hasonló akciót, ezért arra kérik a szatmáriakat: javasoljanak olyan helyszíneket, amelyekre ráfér egy alapos takarítás.

A szatmárnémeti székhelyű Stea Egyesület évek óta foglalkozik a helyi utcagyerekek problémáival, segíti őket. Emellett céljuk az is, hogy felkeltsék a szatmáriak figyelmét arra: az utcagyerekek is társadalmunk hasznos részévé válhatnak, csak esélyt kell adni nekik.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: