2014-04-30 17:37:38• hírek • Kocsis Zoltán

Egyirányúvá válik a Zrinyi utca másik vége is

Autósok figyelem! Megváltozik az elsőbbségszabály a Szőke Mocsár és a Szatmárzsadányi út kereszteződésében, és a Zrinyi út másik vége is egyirányúvá válik. Többek között erről döntött a Közlekedésbiztonsági Bizottság szerdán.

A bizottság tagjai összesen kilenc napirendi pontot vitattak meg. Ezek közül kétségtelenül az egyik legfontosabb, hogy megváltozott az elsőbbségadási kötelezettség a Szőke Mocsár (Balta Blonda) és a Szatmárzsadányi (Closca) út kereszteződésénél. Az elmúlt hetekben felújított és leaszfaltozott útszakaszon ezentúl annak lesz elsőbbsége, aki a Dorobantilor, Szőke Mocsár, vasúti átjáró, Szatmárzsadányi út nyomvonalon közlekedik.

A másik jelentős változás, hogy Maskulik Csaba és Butka Gergely városi tanácsosok kezdeményezésére ezentúl egyirányúvá válik a Zrinyi (Retezatului) utca Kölcsey Ferenc (Iuliu Maniu) és Károlyi köz (Kogalniceanu) közötti szakasza. „Erre azért volt szükség, mert a szűk utcában amúgy is nehezen fért el két jármű egymás mellett. Főleg ha még parkoltak is utca szélén. Ráadásul a Kölcsey utcára is nehezen lehetett kifordulni a rossz látási viszonyok miatt", magyarázta a döntést Maskulik. Ezzel együtt a Zrinyi utca irányából a Martirilor Deportati utca felé változik a Károlyi köz forgalma is.

A bizottság döntést hozott arról is, hogy ezentúl nagy x-el jelzik majd a Werbőczy (Mileniului) utca házai előtt a parkolási tilalmat. „Nagyon sok ott lakó panaszkodott, hogy a nagy forgalom és a sűrűn parkoló autók miatt nehezen tudtak be, illetve kijutni házaik udvarairól. Így legalább a rendőrségnek lesz jogalapja, hogy megbüntesse azt, aki tilosban parkol, hisz kapu elé amúgy sem szabad", mondta Butka.

Az ott lakók kérésére és a helyi rendőrség kezdeményezésére cölöpöket helyeznek ki a 16-os lakónegyedben a Universului és a Muncii utcák sarkánál található tömbházak elé, akárcsak a Petőfi Sándor és Tompa (Petru Bran) utcák kereszteződésében lévő tömbházak elé.

Döntés született arról is, hogy gyalogosátjárót alakítanak ki a Lükő Béla utcában, ám a bizottság előbb felméri, hol lenne leginkább indokolt. Tilos lesz ezentúl megállni a Dorobantilor utcán, valamint a Zenit utca azon szakaszán, ahol kétirányú a forgalom.

Egyetlen javaslatot utasított el a bizottság, azt, amely a Pálfalvai út és a Jubileului utca kereszteződésében található körforgalom megszüntetését kérte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: