2012-09-19 16:27:29• hírek • Kocsis Zoltán

Péntektől üzemelnek az új közlekedési lámpák?

Amint arról az elmúlt héten már beszámoltunk, megkezdődött a forgalmi lámpák kihelyezése Szatmárnémeti régi központjában, a Szabadság-tér körüli körforgalomban. Nos, kihelyezésük véget ért, a hét végén pedig üzembe helyezhetik őket.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság, több hétig tartó tanakodás és vita után augusztus 22-én döntött arról, hogy közlekedési lámpákat helyez ki a Szabadság-tér körüli körforgalomban. Az intézkedés célja, a gyalogosok biztonságának növelésén kívül, hogy fluidizálja a forgalmat. Olvasóink véleménye azonban megoszlik ezek szükségességéről. Ha viccelni szeretnénk, akkor azt mondhatnánk: legalább a forgalmi lámpák száma megduplázódik a városban...

Az elmúlt napok munkáját követően közlekedési lámpa került a Szabadság tér mellett a virágárusok előtti gyalogos átjáróhoz, a Pastravului utca sarkához, a Pastravului és a Decebal utcák közé, a Decebal utcára valamint a Megyei Könyvtár és a Vécsey-ház közötti gyalogosátjáróhoz.

Marcela Papici alpolgármester augusztus végén azt mondta, célja, hogy a tanév kezdetéig működjenek is a lámpák. Információink szerint üzembe helyezésük pénteken kezdődik.

Egyéb változás is történt közben az említett körforgalomban: a Pastravului utca és a Coposu sétány felőli részére szerdára nagyobb oszlopocskákat helyeztek ki. Ezek célja kettős. Aki a körforgalomból a Pastravuluira akar fordulni, annak idejében el kell majd foglalnia a helyét a megfelelő sávban. Másrészt viszont ezzel könnyítenék meg a Decebal és a Pastravului utcáról jövők besorolását a körforgalomba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: