2012-09-19 17:41:45• hírek • Kocsis Zoltán

Egyirányúsítják a 10-es számú általános iskola előtti utcát

Egyirányúsítják a 10-es számú általános iskola előtti utcát. A tanintézményt látogató gyerekek biztonsága és az őket iskolába vivő szülők közlekedésének akadálymentesítése érdekében ezentúl csak a Kölcsey (Iuliu Maniu) utca felé haladhatnak majd a gépkocsik. Döntés született arról is, hogy bővül a parkolók alapterülete az Október 25 téren.

A Böszörményi (Zutphen) utcától ezentúl már csak a Kölcsey (Iuliu Maniu) utca felé közlekedhetnek a gépkocsik az Erzsébet királynő (Ana Ipatescu) utcán, döntött szerdán a Közlekedésbiztonsági Bizottság. A döntés célja, hogy akadálymentesítsék a forgalmat, főleg azokban a csúcsidőszakokban, amikor a szülők iskolába vitték gyerekeiket, illetve amikor utána mentek. Ekkor ugyanis rendre lehetetlenné vált közlekedni a rengeteg gépkocsitól, amelyek egymás hegyén-hátán sorakoztak az iskola előtti szakaszon.

A változás kárvallottjai azok lesznek, akik a General Victor Popescu utcán laknak. Ők ezt követően a Kölcsey utcáról nem közelíthetik meg otthonaikat, hanem a Gabriel Georgescu, Böszörményi (Zutphen) és Erzsébet királynő (Ana Ipatescu) utcák érintésével némi kerülőt kell tenniük.

A Kölcsey utcánál maradva, döntés született arról is, hogy az utca végén megtiltják a gépkocsik megállását, hogy két sávot alakíthassanak ki: az egyik jobbra, a Caisilor utcára vezet majd, a másik előre a Gabriel Georgescura. Szintén ezt a környéket érinti az a határozat, mely szerint gyalogosátjárót alakítanak ki a Golescu utca végében, a Kölcsey utcával párhuzamosan. Elutasították viszont azt a másik lakossági kérést, hogy gyalogosátjárót hozzanak létre a Kölcsey utcán, a Martirilor Deportati utca sarkánál. Szintén gyalogos átjáró lesz majd Körtvélyesen, a Hegyi úton (Lucian Blaga sugárút) végében, az Agricultorilor utca sarkán. Az erre figyelmeztető speciális festésről azonban még döntenie kell a bizottságnak.

Megnő a parkoló alapterülete az Október 25 téren

A Szatmár Megyei Tanács kérésére reagálva a bizottság már korábban is foglalkozott azzal a lehetőséggel, hogy megnövelje a parkolásra szolgáló területet az Október 25 téren. A szerdai döntés alapján egy „autónyi" hellyel beljebb teszik az épület mellett sorjázó beton virágtartókat. Emellett parkolóvá alakítják az új központban a szökőkút, a Szamos áruház és az Október 25 utca határolta területet. Számítások szerint közel húsz autó parkolhat majd ott: a közigazgatási palotában dolgozó intézmények munkatársai. Elzárják viszont az Október 25 tér belsejébe vezető átjárókat. Miután a szegélyköveket alkalmassá teszik arra, hogy egy személygépkocsi felhajthasson rá, a polgármesteri hivatal előtti utca elveszíti zsákutca jellegét: össze lesz kötve a megyei tanács épülete melletti be/kijárattal.

Lagálissá válik, ami most szabálytalan: ezen a területen parkolni

A bizottság elutasította viszont azt a lakossági kérést, hogy a Nagykolcs- Szatmárnémeti buszjárat bejöhessen a belvárosba.

Heves vita után elutasították a Pastravului utcán lévő kereskedelmi társaságok kérését is, akik a parkolás betiltását kérték annak érdekében, hogy bármikor fel tudják tölteni áruval üzleteiket. Ezzel kapcsolatban felmerült az az igény, mely szerint szükség lenne egy általános szabályozásra, amely a feltöltések időpontját szabályozná, akárcsak a nyugati nagyvárosokban.

Továbbra is lehet majd itt parkolni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: