2017-06-10 10:20:05• hírek • Kocsis Zoltán

Egyik szatmári a tartalékok, a másik a kezdők között?

A selejtezők ezen játéknapján egy másik Szatmár megyei sportember is érintett volt: a nagykárolyi Kovács István vezette ugyanis péntek este az Európa-bajnok Portugália meccsén Lettországban. A találkozót Cristiano Ronaldo duplájával és Adrian Silva góljával a portugálok nyerték 3-0-ra.

Kamil Grosicki góljával és Robert Lewandowski duplájával Lengyelország simán nyert november közepén Bukarestben. Ami nem ment odahaza, azt megpróbálja idegenben a román labdarúgó válogatott az oroszországi világbajnokság selejtezősorozatának hatodik játéknapján. Ám enyhén szólva sem Christoph Daum tanítványai a szombat esti meccs esélyesei.

És nem csak azért, mert az első találkozón a két csapat nem volt egy súlycsoportban. Sokkal inkább azért, mert egy vereség és három döntetlen mellett Románia mindössze egy meccset tudott megnyerni a jelenlegi selejtezősorozatban, szemben a veretlen és háromszor is győzni tudó lengyelekkel. Mi több, ha a Daum irányítása alatti egy évet vesszük figyelembe, akkor további két, felkészülési meccsen elszenvedett vereséggel egészül ki a válogatott nem túl dicső mérlege. Ráadásul október 8. óta gólt sem képes szerezni a csapat, amelynek negatív sorozata már négy találkozót ölel fel.

Páratlan módon Daum két Szatmár megyei játékost is meghívott a Lengyelország (és a Chile) elleni keretbe. Közülük Florin Gardos végül nem utazott el Varsóba, a tartalékok között maradt. Vele szemben viszont – egyes fővárosi források szerint – a nagykárolyi Eric Bicfalvi a kezdőben kaphat helyet a középpálya tengelyében. Az idézett forrás szerint a német szakember az óvatos 5-4-1-es felállással küldi majd pályára csapatát, amely támadás esetén egyfajta 3-6-1-é alakulhat át.

Ami Legyelországot illeti, három győzelemmel, egy döntetlennel és 13 megszerzett ponttal magabiztosan vezeti csoportját. Keretéből ezúttal sem hiányoznak az európai sztárcsapatokban futballozó csillagok, mint a Romát erősítő Wojcech Szczesny hálóőr, a Monaco védelmének oszlopa, Kamil Glik, a Dortmund „őskövülete”, Lukas Piszczek, a Paris St.Germain középpályása, Grzegorz Krychowiak, a Napoli csatára, Arkadiusz Milik és természetesen ott van a Bayern München szupersztárja, Robert Lewandowski is. Napjaink egyik leghatékonyabb középcsatára eddig 86 válogatott meccsén 43 gólt szerzett, míg az idei szezonban klubmeccseken 47-szer lépett pályára és 43 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

Az E csoportban a 13 pontos lengyeleket az egyaránt 7 pontos Dánia és Montenegró követi, Románia 6 egységgel a negyedik. Amennyiben Varsóban kikapnak, a románok komolyan lemaradhatnak nem csak Lewandowskiéktól, hanem a dánoktól és a montenegróiaktól is, hisz e két válogatott a csoport leggyengébbjeivel, Örményországgal és Kazahsztánnal csap össze.

Világbajnoki selejtező, E csoport:
Lengyelország – Románia 21.45
Kazahsztán – Dánia 21.45
Montenegró – Örményország 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: