2018-08-02 12:18:27• hírek • Szatmar.ro

Egyik fehér, másik fekete

A versenyben lévő két-két magyar és román csapat közül egy-egy esélyesként, egy-egy pedig esélytelenként várja az Európa Liga selejtezőinek csütörtöki visszavágóját.

 Közülük a Budapest Honvéd egyértelműen a továbbjutás reményében utazik Luxemburgba, miután a hazai első felvonáson 1-0-s győzelmet aratott a Progrés Niederkorn felett. A kispestiek kifejezetten jó formában vannak, legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték. Ellenfelük az első meccs alapján ugyan védekezni és rombolni tud, de támadásépítésben nem jeleskedik.
    

Az Újpest már a sorsolás pillanatában csak a tisztes helytállásban reménykedhetett, mivel a Sevilla európai szinten is kiemelkedő együttes, amit az is bizonyít, hogy 2014 és 2016 között sorozatban háromszor nyerte meg az Európa Ligát, 2006-ban és 2007-ben pedig elődjét, az UEFA Kupát. Ennek megfelelően az andalúziai gárda az első felvonáson úgy aratott négygólos sikert, hogy a világbajnokságon szerepelt legjobbjai közül többen hiányoztak. Ehhez hozzájárult az is, hogy az Újpest egy órán át emberhátrányban futballozott Branko Pauljevic kiállítása miatt.

 

"Az Újpest nem mutatta meg valós játékerejét. A körülmények számunkra voltak kedvezőek" - utalt szerdai sajtótájékoztatóján rendkívül udvariasan Pablo Machin arra, hogy a lila-fehérek egy órán át emberhátrányban futballoztak Sevillában.  "Biztos vagyok benne, hogy saját stadionjukban a magyarok meg akarják mutatni, hogy komoly nehézséget is tudnak okozni" - tette hozzá.
    

Machín arról is beszélt, nehézséget okoz számára, hogy gárdájának a felkészülés közben kell tétmérkőzéseket vívnia, amikor rendszerint még beleférne a vereség, de azt hozzátette, hogy köszönhetően az első felvonáson aratott négygólos sikernek, a továbbjutást önmagában még nem veszélyeztetné egy kudarc.
    

A tréner elárulta, azon játékosai ezúttal nem kapnak szerepet, akik játszottak a vb-n, mivel számukra nagyon rövid volt a pihenőidő, így még csak a felkészülés elején tartanak, ennek ellenére "versenyképes" csapatot küld majd pályára a Szusza Ferenc Stadionban.

  

"Az a célunk, hogy jó hangulatban jó mérkőzést játsszunk, és ezáltal mindenki számára egy élmény legyen ez a meccs" – ezek már Nebojsa Vignjevic szavai. Az Újpest edzője hozzátette, bár a lényegi kérdések eldőltek a múlt csütörtöki első találkozón, a visszavágón szeretnének nyerni, hogy egy nagy futballünneppel méltóképpen tudjanak elbúcsúzni a sorozattól.
    

Vignjevic kifejtette, nagyon sajnálja, hogy a 4-0-s sevillai vereség alkalmával már 30 perc után emberhátrányba kerültek, mert teljes létszámban a csapata megmutatta, hogy tud veszélyesen játszani, s reményei szerint ezúttal 11 emberrel erre ismét képes lesz.
    

"Tisztes helytállást várok. Már csak azért is, mert a kiállításig Spanyolországban is jól futballoztunk" - mondta Zsótér Donát. "Azt szeretném, hogy mindenki tegye ki a szívét-lelkét. Úgy kell játszani, mintha az életünk múlna rajta, akkor lehet esélyünk meglepetést okozni". A középpályás kifejtette, a maga részéről inkább "csúnya meccsen" nyerne, minthogy egy jó találkozón vereséget szenvedjen.

 

Hasonló a felállás a román csapatok számára is, ahol a Viitorul enyhén fogalmazva sem számít esélyesnek a holland Vitesse ellen. Főleg annak tudatában nem, hogy a hollandok az első mérkőzésen 0-2-ről álltak fel és végül 2-2-re hozták a meccset. Gheorghe Hagi elmondta, azt reméli, csapata legalább olyan jól játszik majd, mint a hazai találkozó első órájában. Amennyiben ezt a formát 90 percig tartani tudják, akár tovább is juthatnak, fogalmazott bizakodóan az egykori klasszis. Csapata formája azonban nem ezt vetíti előre: a Viitorul idei öt tétmérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, azt is Luxemburgban...

 

Ezzel szemben a FCSB egyértelmű esélyesként 2-0-ra győzni tudott már Szlovéniában is a Rudar ellen. A megnyugtató előny ellenére Nicolae Dica a jelek szerint a legjobb csapatát küldi pályára - a korábbi remek támadó figyelmeztette tanítványait: a 2-0-es előny bizony veszélyes is tud lenni.

 

Európa Liga selejtező, visszavágók:
Progres Niederkorn – Honvéd 20.00 m4
Vitess – Viitorul 21.00 TVR1
Steaua – Rudar 21.00 ProTV
Újpest – Sevilla 22.00m4

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: