2019-02-15 13:00:19• hírek • MTI/Agerpres

Egyhetes iskolaszünetet rendeltek el Szerbiában az influenzajárvány miatt

Egyhetes iskolaszünetet rendelt el a szerb kormány a jövő hétfőtől az általános és középiskolában, hogy ezzel akadályozza meg, vagy legalább lassítsa az influenza terjedését az országban.

A dél-szerbiai iskolákban egy héttel hosszabbították meg a téli szünetet, míg a Vajdaságban rendkívüli szünetet rendeltek el. A diákoknak február 25-én kell a legközelebb beülniük az iskolapadba. A javaslatot az egészségügyi minisztérium terjesztette a kormány elé, mert az idei influenzajárvány során az idén eddig több mint százezren betegedtek meg, és 29-en bele is haltak a betegségbe. A tárca szerint most tetőzik a járvány, és a leggyakrabban éppen a gyerekek betegednek meg. Az országos közegészségügyi intézet jelentése szerint az idén eddig 104 687 beteget regisztráltak.


Romániában mindeközben a halálos áldozatok száma elérte a 127-re emelkedett - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet fertőző betegségek megfigyelésével és ellenőrzésével foglalkozó központja. Az illetékes intézmény közleménye szerint legutóbb három férfi esett a grippé szövődményeinek áldozatául. Ketten galaci illetőségűek voltak, egyikük 50, másikuk 55 éves. A betegség harmadik áldozata egy Krassó-Szörény megyei, 63 éves férfi. 


Mindhárom páciensnél kimutatták az A típusú influenza vírusát, de ezenkívül más betegségekben is szenvedtek. Egyikük sem volt beoltva grippé ellen -adta hírül pénteken az Agerpres hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: