2015-10-17 12:30:04• hírek • Szatmár.ro

Egyházzenei énekverseny ötödször

Tanulók jelentkezését várják a november 28-án, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében megrendezésre kerülő Egyházzenei Énekversenyre.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye fiataljainak egyházzenei énekversenye. Az Egyházmegyei Főtanfelügyelőség az előző évek gyakorlatától eltérően három korosztályban - öt-hat, hét-nyolc és kilenc-tizenkettő osztályosok - szervezi meg a próbát, melyre iskoláktól vagy plébániákról, egyénileg, vagy legfeljebb öt személyből álló csapatokban lehet jelentkezni.

A mindig nagy népszerűségnek örvendő megmérettetés során a versenyzőknek vagy csapatoknak elő kell adniuk egyet a kötelező liturgikus énekekből - az első két szakaszt kell énekelni. A kisorsolt liturgikus ének előadásában a szöveg használata megengedett, de kottát nem lehet használni, az éneket mindenféle kíséret nélkül kell előadni. Készülnek ugyanakkor egy szabadon választott, vallásos témájú énekből is - ez lehet liturgikus, ifjúsági, Taize-ének, vagy bármilyen más vallásos ének, aminek a szövege megegyezik a  katolikus egyház tanításával. Ennél a pontnál, zenei kíséretet csak a csapatban fellépő diákok biztosíthatnak, külső kíséret nem megengedett. Az említetteken kívül lesz még ének-felismerési próba, amikor lejátszanak egy dallamrészt, a versenyző pedig megnevezi azt.

A zsűri a tiszta intonációra, pontos ritmusra, kiejtésre és a dallamív helyes betartására teszi a hangsúlyt, az orgonakíséret megléte, vagy hiánya nem pontértékű.

A versenyre november 10-ig lehet jelentkezni a gabi.matild@gmail.com email címen.  A jelentkezők a kötelező énekek listáját megtalálják a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye weboldalán, a megfelelő hírnél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: