2012-01-05 15:53:43• hírek • Szatmár.ro

Egyházzenei Énekverseny másodjára

A tavalyi sikereken felbuzdulva, az Egyházmegyei Főtanfelügyelőség idén is megrendezi a liturgikus énekismeret, és helyes előadás próbáját jelentő Egyházzenei Énekversenyt. A február 25-én, Szatmárnémetiben, a Hám János Iskolaközpont dísztermében helyet kapó verseny két korosztályban szólítja meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye gyermekeit és fiataljait: így az öt-nyolc és a kilenc-tizenkettő osztályos diákok külön mérik majd össze énektudásukat.

Mindkét kategóriában iskolákról vagy plébániákról, egyénileg vagy legfeljebb öt személyből álló csapatokban lehet jelentkezni. A verseny során minden versenyző vagy csapat elő kell adjon egyet a kötelező liturgikus énekekből (az első két szakaszt kell énekelni), de készülniük kell egy szabadon választott vallásos témájú énekből is. Az említetteken kívül lesz még felismerési próba, amikor lejátszanak egy dallamrészt a kötelező énekek közül, a versenyzőnek pedig meg kell neveznie azt.

A liturgikus énekek esetében orgonakíséretet biztosítanak, de a versenyző akár maga is szolgáltathatja a kíséretet. A verseny díjazottjai háromnapos csíksomlyói kiránduláson vehetnek majd részt a májusi vakációban.

Az Egyházzenei Énekversenyre február 15-ig lehet jelentkezni a gabi.matild@gmail.com E-Mail címen, vagy személyesen a Hám János Iskolaközpontban található Egyházmegyei Főtanfelügyelőség irodájában. A jelentkezők a kötelező énekek listáját megtalálják a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye weboldalán, a www.szatmariegyhazmegye.ro/url/Egyhazzenei-Enekverseny cím alatt, ahol meg is hallgathatják a különböző énekeket, illetve megtekinthetik azok kottáját.

Orgonakíséretet is biztosítanak az énekeseknek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: