2016-04-29 14:39:44• hírek • refszatmar.eu

Egyháztörténeti vetélkedő és ifjúság találkozó Erdődön

A Reformáció Emlékéve keretén belül kerül sor a KRISZ (Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség) és az Erdődi Református Egyházközség szervezésében a Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedőre és Ifjúsági Találkozóra. Az alkalom mottója: „Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden." (2Kor 5,17)

A programot Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma a Reformáció Emlékbizottság által támogatja. A projekt címe: Erdőd, a magyar reformáció bölcsője. Hatodik alkalommal rendezik meg az eseményt, mely egyre több fiatalt vonz. Ötödik éve kapta nevét Kopácsi István reformátorról.

Idén is a fontosabb évfordulókhoz kötötték a tananyagot a szervezők. 450 éve íródott a Második Helvét Hitvallás, a Református Egyház egyik alapirata. Viszonylag kerek évfordulója van idén a Szatmárnémeti Nemzeti Zsinatnak, 370 éve történt. Kerek fél évezrede született Drágffy Gáspár, a reformációt az elsők között befogadó főúr, ezért a Drágffy családdal is megismerkedhetnek azok, aki felkészülnek a vetélkedőre.

A tervezett program szerint szombaton Erdőd Város Rendezvénytermében 9 órától lehet regisztrálni. Előre láthatóan tizennégy négy fős csapat fog eljönni, öt egyházmegyéből. A nyitó áhítatot 10 órától Kánya Zsolt-Attila KRISZ-elnök tartja. A vetélkedő és az ebédszünet után, az ifjúsági istentiszteleten, az erdődi református templomban 12,30-tól Kurta Szabolcs érendrédi lelkipásztor fogja hirdetni Isten szavát. Előadást tart Ősz Sándor Előd egyháztörténész. Fellép a Bízz Band és az Erdődi Dicsőítő Csapat. 14 órától, az eredményhirdetés után, a rendezvényteremben Titoktalanított világ címmel előadást tart a Nagyvárad-Velencei Református Egyházközség ifjúsági színjátszó csapata. Néptánccal vezetik le az együttlétet.

Nagy szeretettel várnak mindenkit a szervezők. Ha a vetélkedőn versenyzőként vagy szurkolóként nem is lesznek jelen, mindenképpen érdemes ott lenni 12:30-tól az ifjúsági, fiatalító programokon!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: