2018-10-30 18:53:08• hírek • közlemény

Egyháztörténeti vetélkedő a megújulás jegyében

Iskolaközi partnerkapcsolat született a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola és a Szatmárnémeti Református Gimnázium között, melyet egy közös egyháztörténeti vetélkedő pecsételt meg a reformáció ünnepe jegyében.

Kedden délelőtt 10 órakor a Református Gimnázium dísztermében Kiss József egyházmegyei főjegyző köszöntötte Igével a pedagógusokat és diákokat: „Megismertetvén velünk az Ő akaratjának titkát az Ő jó kedve szerint, melyet eleve elrendelt magában, Az idők teljességének rendjére nézve, hogy ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind amelyek a mennyekben vannak, mind amelyek e földön vannak.” (Efézus 1,9-10) A felkészítő tanárok Isten titkából fedtek fel részleteket és adtak át a diákoknak, melyet kíváncsisággal és buzgón el is sajátítottak az elmúlt időszakban.

 

Elek Kinga, a gimnázium aligazgatója és Man Gabriella, a szamoskrassói iskola igazgatója is köszöntötte a gyermekeket és résztvevőket.

 

Józsa Jázminka vallástanárnő elmondta, hogy a Szamoskrassói Bem József Általános Iskolában 2009 óta tartanak bibliai témájú vetélkedőt, melyet igyekeztek minden alkalommal egy-egy ünnepkörhöz csoportosítani, mert ha mindezt személyessé teszik, könnyebben megjegyzik azoknak dátumát és mondanivalóját. Nagy öröm ez a szervező, vallástanárnő számára, aki az általános iskolát Szamoskrassón, a középiskolát a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban végezte, hogy a két iskola partnerkapcsolatba lépett „Újuljunk meg együtt” mottóval.

 

A krassói és a refis diákok közös, vegyes csapatokat alkotva ismerkedhettek meg nemcsak a tanagyaggal, hanem egymással is, barátságok megszületésének reményében. A Refiből a hatodikosok vettek részt a vetélkedőn.

 

Hét csapat munkáját értékelték a zsűri tagjai: Győrbíró Csilla, református vallás-szaktanfelügyelő, valamint Varga Szilárd Csaba a gimnázium iskolalelkésze. A hét vegyes csapat közül kevés különbséggel de a „Kálvinisták” csapata nyert, megelőzve a „Zwinglistákat”. A további sorrend: Bibliafordítók, Ifjú reformátorok, A Hívek, Kálvin követői és a Reformátorok.

 

Ilyen általuk kitalált nevek alatt, közös munkával, érdekes feladatok elvégzésével és ugyanakkor jókedvvel gazdagodtak a diákok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: