2016-11-01 13:11:25• hírek • refszatmar.eu

Reformáció Napja a Refiben

Reformáció Emlékünnepét ünnepelve együtt hallgatták Isten szavát a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanárai és diákjai, valamit a Láncos templom gyülekezete. Az istentisztelet után gimnáziumban tizenkettedikesei pályaválasztási tanácsadáson is részvettek.

Reformáció napján, hétfő délelőtt 10 órától istentiszteleti közösségben voltak a refis diákok és a Láncos gyülekezet tagjai. Szilágyi Balázs lelkipásztor hirdette Isten Igéjét Pál Apostol Korinthusbeliekhez Írott Második Levele 4. részének 6. verse alapján: „Mert Isten, aki azt mondta, hogy a sötétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a szívünkben, hogy felragyogjon Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán."

A reformáció igazi világosságot hozott a tizenhatodik századi egyház-reformáció korában. Ma is Krisztus világosságát továbbadva reformálhatunk. A termodinamika törvénye hat erre a világra, azaz sok minden deformálódik. Az Isten világára ez nem jellemző, nála fejlődés tapasztalható. Ezt a fényt kell nekünk, keresztyéneknek továbbadni.

Az igehirdetés után a gimnázium X.B. osztályának tanulói Higyed Gyöngyi és Gál Gyöngyi tanárnők felkészítésében ünnepi műsort adtak elő. Az istentiszteletet követően a Kálvin János Gyülekezeti Házban az iskola végzős diákjai különböző hivatásban dolgozó szakemberekkel beszélgethettek, tőlük kérhettek tanácsot jövőjüket illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: