2011-03-08 11:05:43• hírek • Szat

Egyházművészeti találkozó

Négy egyházmegye tárgyi örökségek megőrzésével foglalkozó szakemberei találkoznak március 10-11-én Szatmárnémetiben.

Első alkalommal szerveznek fórumot az egyházművészeti gyűjteményekkel foglalkozó szakembereknek március 10. és 11-e között a szatmárnémeti Püspöki Palotában. A Szatmári-, Váradi- és Temesvári Római Katolikus Egyházmegyék, illetve a Gyulafehérvári Főegyházmegye szakemberei találkoznak majd, hogy megismerjék egymás helyzetét, egyeztessenek a közös célokról, megvalósításukhoz pedig terveket állítsanak fel.

A rendezvény során minden egyházmegye képviselője felvázolja az egyházművészeti értékek jelenlegi helyzetét, bemutatja az eddig tett erőfeszítéseket, beszél a levéltárak, műemlékkönyvtárak állapotáról, de kitérnek majd a felmerülő raktározási, kiállítási és restaurálási problémákra is.

A most megszervezésre kerülő találkozó is megpróbál abban segíteni, hogy az egyházművészettel foglalkozó szakemberek közötti kommunikáció által sikerüljön tisztábban látni a témában, közösen megoldást találni a problémákra.


A kép a 2009-es Püspökkari Konferencia őszi ülésszakán készült a Meszlényi Gyula Egyházművészeti Gyűjtemény megtekintésekor
A kép a 2009-es Püspökkari Konferencia őszi ülésszakán készült a Meszlényi Gyula Egyházművészeti Gyűjtemény megtekintésekor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: