2019-08-06 11:00:06• hírek • közlemény

Egyházmegye napja, másodjára!

augusztus 10

A Kossuth-kert fáinak árnyékában bemutató sátrak, finom ételek, előadás, koncert és szentmise várja a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye híveit és a más felekezetűeket.

Három éve, 2016-ban rendezték meg első alkalommal a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye napját. Az első Kossuth-kerti együttlét sikere már akkor előre jelezte, lesz folytatás. És erre már csak pár napot kell várni, hiszen augusztus 10-én, szombaton újra Szatmárnémetibe, a Kossuth-kertbe érkeznek az egyházmegye papjai és hívei, hogy együtt töltsenek egy felszabadult, élményekben és lelki ajándékokban gazdag napot.


Délelőtt 11 órától indul a program, ekkor tartja meg köszöntőbeszédét Schönberger Jenő püspök, valamint megnyílnak a bemutatkozó sátrak, szám szerint huszonhét - plébániai közösségek, lelkiségi mozgalmak, egyházmegyei intézmények és irodák mutatják meg talentumaikat, színeiket, gazdagságukat. Közben a pódiumon plébániai csoportok váltják egymást és alakítják a hangulatot énekükkel, táncukkal. A nap előadását a déli 12-kor elimádkozott Úrangyala után P. György Alfréd MI kamiliánus atya, az osztrák tartomány provinciálisa tartja majd az Egyházmegye Napja mottója - Áraszd ránk kegyelmedet, Urunk - kapcsán.


Ebédre 21 tűzön főznek a különböző közösségek gulyást, töltött káposztát, paprikás krumplit, csülkös babfőzeléket, sütnek strudlit, fánkot, óriáspalacsintát, készítenek kürtős kalácsot. Délután háromtól újra a plébániai csoportoké lesz a pódium majd négytől Fehér Róbert és társai koncertje majd a nagykárolyi Carmina renascentia koncertje szórakoztatja a Kossuth-kertben levőket.


De lelki táplálékot is kínálnak mindenkinek: egész nap várja a látogatókat a Meghallghat-Lak sátor, ahol papok és szerzetesek várják lelki beszélgetésre, gyónásra a híveket. Délelőtt fél tizenkettőtől öt óráig, tizenhat csoport vezetésével szentségimádást tartanak a főbejárattal szembeni Szent József templomban. A nap csúcspontja pedig a szabadtéri szentmise lesz, amelyet Schönberger Jenő püspök az egyházmegye papjaival közösen mutat be, fél hattól.


Az Egyházmegye Napjára kicsiket és nagyokat, családokat egyaránt várnak. A felsorolt programokon kívül lesznek még gyerekfoglalkozások, gyermekjátékok, kvízjátékok, stafétajátékok, ügyességi versenyek, arcfestés, kézműves foglalkozás, néptánc-oktatás. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Napja tehát idén is szórakozásra és töltekezésre nyújt lehetőséget mindenkinek! A rendezvény megvalósítását Magyarország Kormánya Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, Szatmár Megye Tanácsa, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház támogatta.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: