2020-02-13 09:03:59• hírek • refszatmar.eu

Egyházkerületi ifjúsági vezetők találkozója Szatmárnémetiben

Ifjúsági szervezet építéséről, az Ifjúsági vezető munkájának kihívásairól, célkitűzéseiről és megvalósításokról tanácskoztak mindazok, akik a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben küldetéstudattal végzik az ifjúsági missziót, ezen belül azok, akik elérkeztek Szatmárnémetibe a kétnapos konferenciára.

Kedden és szerdán Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség gyülekezeti házában a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége célt, utat keresett és kapott. Jobb Domokos egyházkerületi ifjúsági előadótanácsos köszöntése után Rácz Ervin szatmári egyházmegyei ifjúsági előadó áhítatával kezdődött a kétnapos esemény. Két részre osztotta mondanivalóját: először arról beszélt az Ige alapján, (Lk 5,17-26) hogy melyek azok a dolgok amelyek megbetegítik, rombolják az ifjúsági közösséget: irigység, törvényeskedés azaz képmutatás, túlagyalás (bebeszélés), pletyka, közömbösség. Természetesen öt olyan dologról is szólt, melyek gyógyítják a közösségeket: hit, összefogás, céltudatosság kifogások nélkül, Jézus gyógyító szeretete, hála. Áhítatot tartott még a két nap folyamán Varga Szilárd Csaba iskolalelkész és Vajda Szabolcs teológiai hallgató is.



Az alkalom főelőadója és a beszélgetések vezetője Bogyó András az Exodus Central and Eastern Europe igazgatója volt. Az Exodus ifjúsági szervezet jelmondata “Disciple Making Youth Ministry” – tanítványképző ifjúsági szolgálat. Ifivezető tréningjeik, kiscsoportos- és mentor programjuk célja a fiatalok tanítvánnyá válása, valamint ők maguk tegyenek tanítvánnyá más fiatalokat. Szigorúan a jézusi mintán és bibliai alapokon adják tovább azt, amit mi is kaptak. Hiszik, hogy a helyi gyülekezetek megerősödését segíti, ha elkötelezett, erős hitű fiatalok támogatják a lelkipásztor szolgálatát. Az elmúlt 18 évben több mint 10.000 fiatalt értek el és hiszik, hogy Isten használja őket Európa különböző gyülekezeteiben, mint ifivezető, gyülekezeti munkatárs. A fenn vázolt célból és vízióból kaptak egy egészséges adagot az interaktív előadás során a királyhágómelléki ifjúsági vezetők is, lendületet és erőt kapva Istentől a szolgálat végzésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: