2009-10-05 16:20:57• hírek • Szatmár.ro

Egyházi vezetők találkozója

Francesco - Javier Lozano apostoli nuncius, Ioan Robu bukaresti- és Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek, Lucian Mureşan görög katolikus mitropolita érsek, négy római katolikus püspök, három segédpüspök illetve négy görög katolikus püspök  jelenlétében kezdődött meg a Püspökkari Konferencia.

Msgr. Dr. Francesco-Javier Lozano apostoli nuncius a hétfői napon már reggel Szatmárnémetibe érkezett, hogy egyházmegyénk történetéről, működéséről, kihívásairól és jövőbeli terveiről érdeklődjön. Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök és Ft. Hankovszky Ferenc vikárius bemutatták a Szatmári Egyházmegye működését, a Püspöki Palotát, majd a nuncius megtekintette a Hám János Iskolaközpont épületét, az iskola működésébe és életébe is betekintést kapva.

Az osztálytermekben tett látogatás során Francesco-Javier Lozano szívesen válaszolt a gyerekek kérdéseire is, mesélt gyermekkoráról, életéről, korábbi afrikai működéséről. A Szatmárnémeti Caritas „Szent Jakab" Idősnapközijében röviden bemutatták a Caritas működését, a napközi feladatait, majd az idősek együtt imádkozhattak a nunciussal. Ez után tekintették meg a nemrég visszakapott Zárda épületet, majd a templomban a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek számoltak be tevékenységükről.

Tizenhat órakor érkeztek meg a konferencia résztvevői a szatmárnémeti Római Katolikus Püspöki Palotába, ahol tematikus előadáson vettek részt, majd 18 órától Msgr. Francesco - Javier Lozano apostoli nuncius celebrálásával szentmisét mutattak be a Székesegyházban. A szentmise után a konferencia tagjainak alkalma volt megtekinteni a Meszlényi Gyula egyházművészeti gyűjteményt is a Székesegyház régi sekrestyéjének öt termében.


Az egyházi vezetők ellátogattak a Hám János iskolaközpontba is
Az egyházi vezetők ellátogattak a Hám János Iskolaközpontba is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: