2006-09-01 15:46:43• hírek • Noemi Brigitta Boros

Irodalmi tábor

 Célja a közösségi szellem fejlesztése és az identitástudat megőrzésének erősítése.

 A Szatmár Megyei Múzeum, a LiterArt Egyesület, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Megyei Ifjúsági Igazgatóság, a Dsida Jenő Baráti Társaság és a Pro Magister Társaság szervezésében szeptember 4-9 között irodalmi táborra és találkozóra kerül sor Irodalomtanítás és hagyományőrzés címmel.

 

Az egyhetes rendezvény során az irodalomtanárok közös kirándulásokon, előadásokon, megbeszéléseken vehetnek részt.

 

Amint azt Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelőtől, a LiterArt Magyartanárok Egyesülete vezetőjétől megtudtuk, számítanak főleg a pályakezdő magyartanárok egyhetes kitartására és részvételére. Az esemény rangját emeli az, hogy a résztvevők olyan nagy egyetemi tanárok előadásait hallgathatják meg, mint Gyimesi Éva, Láng Gusztáv – aki sok magyartanár tanítómestere volt , valamint Balázs Imre, a legfontosabb esemény pedig Láng Gusztáv professzor 70-ik születésnapjának megünneplése, a professzor felköszöntése lesz, szeptember 9-én, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében – mondta Gál.

A főszervező elmondása szerint már régóta tervezték egy olyan irodalmi találkozó megszervezését, amely során a magyartanárok meglátogatják az irodalmi emlékhelyeket, tapasztalataikat pedig a diákokkal is meg tudják majd osztani. A gimnáziumi és a líceumi magyartanárok ritkán találkozhatnak fesztelen légkörben, ahol beszélgethetnek, jobban megismerhetik egymást. Az irodalmi tábornak köszönhetően fejlődik a kommunikáció a tanárok között, akik így szakmai szempontból is fejlődhetnek, így pedig javul az oktatás minősége is.

Fontos az, hogy a tanárok közösen fedezzék fel a néphagyományok, a történelmi helyek szerepét és fontosságát, és továbbadják ezt a tudatot, hogy olyan nemzedék nőjjön fel, amely jobban figyel a hagyományok ápolására és az identitástudat megőrzésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: