2016-05-06 16:09:21• hírek • refszatmar.eu

Egyházi érettségi a Refiben

Egyházi érettségi lehetőségével élt a Szatmári Református Gimnázium néhány diákja. Csütörtökön egyházi énekből, pénteken pedig bibliaismeretből vizsgáztak a végzős diákok.

Pénteken 9 órától a bibliaismeret vizsga előtt Gellén Sándor, a Nagybányai Református Egyházmegye esperese bátorította Igével a fiatalokat a Napi Ige alapján Mózes V. könyve 31. részének első nyolc verse alapján: „Maga az Úr megy előtted, ő lesz veled. Nem marad el tőled, és nem is hagy el téged. Ne félj hát, és ne rettegj!" (8v.) Imájában a Szentlélek erejét kérte a vizsgázókra. Szilágyi Éva igazgatónő beszédében felhívta a diákok figyelmét arra, hogy értékeljék az esperesi bátorítást, hiszen a világi érettségin a vizsgáztatók nem biztos, hogy ily módon fogják buzdítani őket.

A diákok közül 37-en jelentkeztek a megmérettetésre. Három esperes is hallgatta őket: Kovács Sándor szatmári, Nagy Sándor nagykárolyi és az Igét hirdető Gellén Sándor nagybányai esperes. Jelen volt a vizsgáztató bizottságban Keresztúri Sándor Zsolt, a Szatmári Református Egyházmegye katekétikai előadója, Ilonczai Zsombor iskolalelkész, valamint Higyed Gyöngyi és Székely Tünde vallástanárnők. A vizsgázók ügyesen tettek bizonyságot tudásukról, ezzel is úgymond melegítettek a „nagy" érettségire.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: