2009-11-08 11:00:19• hírek • Szatmár.ro

Egyházi énekverseny Batizon

Két évvel ezelőtt elsősorban azzal a céllal született meg a Szatmári Református Egyházmegye énekversenyének ötlete, hogy a fiatalok is megismerjék az új református énekeskönyvet és kedvet kapjanak a közösségi énekléshez. Azt, hogy a megmérettetés sikernek örvend, egyértelműen bizonyítja, hogy miközben a tavaly huszonketten neveztek be, az idén 32 I-XII. osztályos diák mérte össze tudását, énektehetségét.

A rendezvény Kürti Tamás, a Szatmár-Kültelek Református Egyházközség segédlelkészének az igehirdetésével vette kezdetét, majd a Szatmári Református Egyházmegye lelkészi kórusa vendégszerepelt. A megjelenteket ezt követően Király Lajos házigazda-lelkipásztor köszöntötte, pár szót ejtve a zene közösségteremtő erejéről, a fiatalság zenei képzésének fontosságáról.

A vetélkedő négy próbatételből állt: írásbeliben, éneklésben, ének dallamív alapján való felismerésében és csoporténeklésben kellett bizonyítaniuk a benevezetteknek. A Genda Szabolcs, Szatmári Elemér, Mátyás Erika, Higyed Gyöngyi, Keresztúri Zsolt, Zaharia Gabriella összetételű zsűri véleményét Genda Szabolcs, egyházmegyei zenei előadó tolmácsolta. Elmondta: sokkal jobb és színvonalasabb produkciókat hallhattak ebben az évben. Genda szerint elgondolkodtató, hogy a versenyzők többsége kis, vidéki egyházközségekből érkezett. A versenyzők az alábbi településeket képviselték: Szatmár-Kültelek, Batiz, Szatmárhegy, Mikola, Pusztadaróc, Szatmárgörbed, Berend, Református Gimnázium, Erdőd.

A kisebbek között (I-VI. osztály) az első djjat Csáki Zoltán nyerte, Csáki Melinda és Zsiga Zsanett előtt, a VII-XII. osztályosok között Angi Evelin bizonyult a legtehetségesebbnek, Dobos Mártát ésFélehygázi Edinát megelőzve. A Batizi András Kulturális Egyesület különdíjait Török Kinga és Kerekes Szabina kapták, az EMNT batizi szervezetének díját az erdődi Paku Zoltán vihette haza. Minden résztvevő könyvjutalomban részesült.


A vetélkedő négy próbatételből állt
A vetélkedő négy próbatételből állt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: