2007-11-28 17:02:53• hírek • István Löchli

Egyházak közti kapcsolattartás

 A Healing of Memories célja a felekezetek közötti kapcsolattartás megerősítése.

Nemrégiben vette kezdetét Szatmárnémetiben a Healing of Memories nemzetközi egyháztörténelmi konferencia a Szatmári Római Katolikus Püspökségen.

Az európai egyházak közössége által kezdeményezett Healing of Memories projekt Romániában 2004-ben vette kezdetét, és azóta több mint 10 konferenciát tartottak Szatmár megyében mely és a jelenlegi az első határátlépő projekt, ugyanis a csütörtöki nap folyamán Csengerben folytatódnak az előadások.
 
Amint azt Szép Krisztina projektasszisztens a Szatmár.ro-nak elmondta, a szerdai nap folyamán egyházak történelmi előadásaira került sor, melyen jelen volt a református, katolikus, ortodox, zsidó, római katolikus hitközösségek képviselői. A szerdai nap folyamán zajlottak a konferenciák melyen az ortodox, katolikus és református egyházak képviselőt tartottak egy kisebb történelmi áttekintést egyházaik és Szatmárnémeti kapcsolatáról. A holnapi nap folyamán Csengerben folyatódik a konferenciasorozat, ahol az egyházak püspökeinek pódiumbeszélgetésére is sor kerül. Az egész konferencia célja a felekezetek közötti kapcsolattartás megerősítése, illetve a kisebbségi és a többségi egyházak közötti sérelmek és nézeteltérések kiküszöbölése.
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: